Kılıçdaroğlu yine yalan habere aldandı! Bakanlık yalanlayınca da "Biz dedik oldu"ya getirdi

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, bazı Afganlara vize vermek için işlemleri yapılana kadar bazı bölge ülkelerinde bekleyecekleri merkezler kurmayı planladıklarını açıklamıştı. Makalede ülke adı geçmese de Türkiye ve Pakistan'ın isimleri öne çıktı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, The Mail on Sunday gazetesinin yalan haberine kandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere'ye seslendi. İçişleri Bakanlığı haberi yalanlayınca ise, "Biz sesimizi çıkarıyoruz, yarım saat sonra siz uyanıyorsunuz." dedi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, The Mail on Sunday gazetesinde yayımlanan makalesinde, Afganistan'da kendileri için çalışan bazı Afganlara vize vermek için işlemleri yapılana kadar bazı bölge ülkelerinde bekleyecekleri merkezler kurmayı planladıklarını açıklamıştı. The Mail on Sunday, makalede ülke ismi belirtilmemesine rağmen kendi haberinde, Wallace​​​​​​​'e atfen Türkiye ve Pakistan'ın isimlerini kullanmıştı.

MUHALEFET LİDERİ YALAN HABERE KANDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, The Mail on Sunday gazetesindeki yalan habere aldanarak Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Gelişmelere dair sizi bilgilendirmeye devam ediyorum. İngiltere Savunma Bakanı Wallace, kendilerine hizmet etmiş Afganlara, Türkiye'de "mülteci merkezleri" kuracaklarını ilan etti ve Afganları ülkemize davet etti. Kendilerine mülteci seçecekler, kalanlar ülkemizde bırakılacak. Şimdi Erdoğan’a sorum şu: “Ben anlaşma yapmadım” dediğin ülkeler, artık Türkiye Cumhuriyeti'nin fikrini alma ihtiyacı dahi duymadan bunları söyleyebilecek hale mi geldi? Yoksa anlaşma yaptın diye mi bu kadar cüretkârlar? Hangisi doğru? Bir kere dürüst ol Erdoğan! İngiltere'ye de buradan sesleniyorum: Size hizmet eden Afganları ölüme terk etmiş olmanız insanlık dışıdır. Ancak şu konuda emin olun ki, sizin sorumsuzluğunuzun ceremesini halkımız mahallesinde çekmeyecek. Kimseyi bizim topraklarımıza bu usulle getiremezsiniz!"

BAKANLIK YALANLADI

Dışişleri Bakanlığı, İngiltere basınında Afgan sığınmacılar için üçüncü ülkelerde kurulacak iltica merkezleri planları bağlamında Türkiye'ye ilişkin atıf yapılmasına yönelik açıklama yaparak, "Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi bunu kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerini kullanıldı.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASINA "BİZ DEDİK OLDU" İMASI

Bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yayımladığı mesajla, "Biz demesek yalanlamayacaklardı" imasında bulunarak, "Millet İttifakı karşı çıkmasa ülke çıkarlarını korumak aklınızdan dahi geçmiyor. Biz sesimizi çıkarıyoruz, yarım saat sonra siz uyanıyorsunuz. Antetli A4 Bakanlığı'na dönüştünüz. Yüzlerce yıllık hariciye geleneğimize yazık." dedi.

 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

CHP liderinin bu paylaşımı sosyal medyada gündeme oturdu. Twitter kullanıcıları, Kılıçdaroğlu'nu "yalan bir haberin peşine takılmakla" suçladı ve Dışişleri Bakanlığı'nın bilgilendirmesinden sonra "Biz sesimizi çıkarıyoruz, yarım saat sonra siz uyanıyorsunuz." açıklamasına tepki gösterdi.

 

 

Kılıçdaroğlu yine yalan habere aldandı! Bakanlık yalanlayınca da "Biz dedik oldu"ya getirdi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Dışişleri Bakanlığı İngiltere afgan mülteciler Ben Wallace
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.