Kılıçdaroğlu: Yapay gündem oluşturmaya çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Sözde cumhurbaşkanı" diyerek millet iradesini tanımadığını açıkça ortaya koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısında konuştu. Negatif siyasetinden hiçbir zaman vazgeçmeyen Kılıçdaroğlu, skandal "Sözde cumhurbaşkanı" çıkışına uygun kılıf bulamayarak kendini "Yapay gündem oluşturmaya çalışıyorlar" diyerek savundu.

Muhalefetini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kişisel düşmanlık üzerine kuran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, skandal 'Sözde cumhurbaşkanı' çıkışının ardından açıklamalarda bulundu.

CHP Parti Meclisi toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

"İktidar yapay gündemle halkın gündemini çalmaya çalışıyor. CHP İstanbul İl Başkanı diye tutturmuşlar. Sen bununla uğraşacağına işsizlik sorunu nasıl çözülür diye uğraş. Ey Kılıçdaroğlu diyor, buyur ne diyorsun? Benimle uğraşacağına bu ülkede açlık var, bunu çözeceğim diye kafa yorsana. O konulara hiç girmiyor.

Çöpten yiyecek toplayan kadın bizim vatandaşımız. Çocuklar bizim de evladımız. O soruna siyaset kurumu kayıtsız kalırsa görevini eksik yapıyor demektir. Herkesin, parlamentoda olan bütün milletvekillerinin parti ayrımı yapmaksızın Türkiye'nin sorularına kilitlenmeleri gerekiyor. Burada asıl görev AK Parti ve iktidara destek veren MHP'ye ait olmalıdır. Siz bu sorun için bir şey dediniz de biz karşı mı çıktık. Bizim getirdiklerimizi de siz reddettiniz. Bunların yatacak yerleri yoktur."

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanmış, bu ifadeler AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti. Eleştirilere yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Yapay gündem oluşturmaya çalışmayın. Milleti açlığa, fukuralığa mahkum eden sensin, o yüzden ben sana sözde cumhurbaşkanı diyorum ve demeye de devam edeceğim" diyerek skandal ifadelerini yineledi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sözde Cumhurbaşkanı dedim diye bana 1 milyon liralık tazminat davası açmış. Teşekkür ederim 1 milyon liralık dava açtığı için. Ben de kendisine 1 paralık tazminat davası açıyorum." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" vesilesiyle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın medya üzerinde baskı oluşturduğunu iddia eden ​​​​​​​Kılıçdaroğlu, "Basın İlan Kurumu bir anlamda 'basın infaz kurumuna' dönüşüyorsa oturup bir düşünmemiz gerekiyor. Nasıl bir medya ya da nasıl bir demokrasi oluşturmak istiyorlar? 2020 senesinde Türkiye'de bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı bir gazeteyi direkt hedef göstererek 'Ben o gazeteyi okumuyorum sizler de satın almayıp okumayın' diye çağrıda bulunuyorsa o ülkedeki medya üzerinde bulunan vesayeti ve baskıyı bir kez daha düşünün." demişti.

Yaşanan olayların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kendisine yönelik sarf ettiği 'sözde Cumhurbaşkanı' sözleri nedeniyle 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu: Yapay gündem oluşturmaya çalışıyorlar ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan sözde cumhurbaşkanı chp lideri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.