Kılıçdaroğlu: Van'daki tekne faciası araştırılsın

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu yapılacak olan 37. Olağan Kurultay öncesi CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, Van'da yaşanan tekne faciasının üzerinde durulmadığını belirterek, "Nasıl oluyor da bu insanlar sınırları geçip tekneye binip başka sınırlara gitmek istiyorlar?" dedi.

Dün partisinin MYK toplantısına başkanlık eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu yapılacak olan 37. Olağan Kurultay öncesi CHP grubunda konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

KIBRIS BARIŞ HAREKATI

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. Yılı… Dolayısıyla, 46 yılda kimsenin burnu kanamadı. Bu harekata karar alan rahmetli Bülent Ecevit’i, Rahmetli Necmettin Erbakan’ı, rahmetli Fazlı Küçük’ü ve Rauf Denktaş’ı rahmetle anıyorum. Biz KKTC’nin bağımısız bir devlet olarak dünya tarafından tanınmasını istiyoruz.

ONLAR BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULAYAMAZ

CHP'nin milliyetçiliği sorguluyor zaman zaman. Vatan toprağını indirilip Süleyman Şah türbesini kaçıranlar bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz. İdblib'de 33 askerimiz şehit oldu. Ne oldu? Hesabı soruldu mu? Ama onlar koşa koşa gittiler Putin'e gittiler. Bunlar gelip bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz. 

VAN'DA TEKNE FACİASI

Van Gölü'nde bir facia yaşandı. Ancak üzerinde durulmadı. Nasıl oluyor da bu insanlar sınırları geçip tekneye binip başka sınırlara gitmek istiyorlar. Eğer sınırlar yol geçen hanı olarak görülüyorsa oturup iktidarın sorgulanması gerekiyor. Bu ülkenin İçişleri Bakanı nerede. 

PINAR GÜLTEKİN'İN ÖLDÜRÜLMESİ

Genç bir kızımız kaybolmuştu. Pınar Gültekin maalesef öldürülerek hayatına son verildi. Kadına yönelik şiddet giderek tırmanıyor. Bu konuda kadın-erkek, yaşlı-genç hepimizin duyarlı olması lazım. Yeri geldiğinde en güzel sözleri söylüyoruz ama lafla. Sormak gerekiyor, araştırmak gerekiyor, iktidarın yapması gerekiyor, kadına yönelik şiddet neden artıyor?

FINDIK FİYATI 25 LİRANIN ALTINDA OLAMAZ

Fındıktan söz etmiştim. Toprak Mahsülleri Ofisi geçen yıl fındığı 16.5-17 liradan satın alıyor. Bu yıl fındık satacağım diye ilan veriyor. 20 ton fındığı 24 liradan satacağım diyor. Kara geçiyor. Talep 420 ton. 20 ton satacak, 420 tonluk talep geliyor. Tarım Bakanı açıklamalar yaptı, hepsi hikaye. Fındığa verilecek fiyat 25 liranın altında olamaz. Bahçe aynı bahçe, üretici aynı üretici nasıl oluyor da bu konu her yıl tartışılıyor. Maliyet belli alacağın para belli değil. Çiftçi de üretici de bir yıl önceden kaç lira gelir elde edeceğini bilecek. Fındık üreticisi de Karadeniz'de beklesin. Üretici nasıl kazanır görecek, nasıl kar edilir görecek. Yabancı firmanın egemenliği altına girmeyecek, bunu da görecek. Ne zaman? Halkın iktidarında görecek.

KIDEM TAZMİNATI

Kıdem tazminatını getireceğiz dediler, biz bundan vazgeçmeyiz dediler. Öve öve bitiremediği bu şekli ile bu adımı atmak doğru değil demeye başladı. 3 sendikanın başkanını çağırıp neden sormadın.

Kılıçdaroğlu: Van'daki tekne faciası araştırılsın ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.