Kılıçdaroğlu: Tezkereye 'hayır' demek zorundayız

Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' oyu veren CHP tepkilerin odağı olsa da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu bu kararı savunmaya devam ediyor. CHP Gençlik Kolları 16. Olağan Kurultayı'na katılan Kılıçdaroğlu, "Elbette isabet yaptık, elbette doğrusunu yaptık." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen CHP Gençlik Kolları 16. Olağan Kurultayı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada tezkere konusuna değinen Kılıçdaroğlu, Suriye tezkeresine "hayır" dediklerini anımsattı.

Kılıçdaroğlu, "Elbette isabet yaptık, elbette doğrusunu yaptık. Bakın söylüyorum, gittiğiniz her yerde lütfen söyleyin. Eğer Kuvayımilliye geleneğinden geliyorsak, eğer bu ülkede toprağa basmış olan yabancı asker postallarını bu ülkeden atmışsak ve bizler kendi ülkemize yabancı askerlerin gelmesini istemiyorsak, zaten tezkereye 'hayır' demek zorundayız. Biz Kuvayımilliyeciyiz. Daha önce gelen tezkerelere 'evet' demiştik. Ne oldu, ne yaptılar? 'Evet' dedik de ne yaptılar? Beklentilerimizi karşıladılar mı?" diye konuştu.

17 Kasım 2021 tarihinden itibaren görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de TBMM'ye gelecek. Şimdi, Irak ve Suriye tezkeresine 'hayır' oyu veren CHP'nin, Türk askerinin kardeş ülke Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ne oy vereceği merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl HDP dışında tüm partiler tezkereye destek vermişti.

Kılıçdaroğlu: Tezkereye 'hayır' demek zorundayız ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Suriye tezkeresi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.