Kılıçdaroğlu 'takoz' muhalefetini sürdürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bölünmüş yol yaparsınız 'Buraya uçak mı inecek', uzay programı açıklarsınız 'Başka işiniz mi kalmadı' derler... Yürütülen işlere takoz olmaya izin vermeyiz" diyerek eleştirilerde bulunduğu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yine şaşırtmadı. Kılıçdaroğlu, Ay’a çıkma projesini ‘masal’ olarak niteleyerek, söz konusu projenin gündemi değiştirme çabası olduğunu savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak nitelenebilecek Milli Uzay Projesi ve Ay’a gitme girişimlerini ‘komedi’ olarak tanımladı. Birgün gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, Ay’a çıkma girişimlerinin gündeme değiştirme çalışmaları olduğunu savunarak şunları söyledi: 

Kılıçdaroğlu 'takoz' muhalefetini sürdürüyor

“Ak Parti şu anda Türkiye’yi yönetemiyor. Bu gerçeği herkes biliyor. Giderek derinleşen ve ekonomik buhrana dönüşen sorunların tartışılması istenmiyor. Ortaya belli konular gündem olarak atılıyor. Ayasofya bunlardan birisiydi, Ay’a çıkma tartışmaları, Anayasa tartışması bu nedenle…” 

“AY’A GİDİYORLARSA GİTSİNLER” 

Kılıçdaroğlu ayrıca uzay projesinin bir ‘masal’ olduğunu savunarak şöyle konuştu: 

"En sonunda da Ay’a gidiyoruz masalı ile geldiler. Ay’a gidiyorlarsa gitsinler. Ay’a gidiyoruz dediler de biz karşı mı çıktık? Çıksınlar Ay’a… Arada bir vatandaşın gülümsemesi lazım. Bu gülümsemeye katkı sunduğu için de teşekkür edelim."

CUMHURİYET KILIÇDAROĞLU'NU KURTARMAYA ÇALIŞTI AMA NAFİLE

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Birgün gazetesine verdiği röportajı internet sitesinde haberleştiren Cumhuriyet gazetesinin haberi verme şekli dikkat çekti. Cumhriyet'in haberi verirken, Kılıçdaroğlu'nun "En sonunda Ay'a gidiyoruz masalı ile geldiler" sözünü kestikleri görüldü. Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Ay'a çıkma projesini bir "gündem değiştirme hamlesi" olarak gördüğü sözleri de haberin içinde yer almıyor. 

Kılıçdaroğlu 'takoz' muhalefetini sürdürüyor ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa ayuzay muhalefet
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.