Kılıçdaroğlu Suriyelileri evine gönderebilir mi?

Bir süredir sığınmacı sorunu Türkiye'nin ana gündem maddesi haline gelirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuda iddialı mesajlar veriyor.. Peki Suriyelileri ülkelerine göndereceğini vadeden Kılıçdaroğlu'nun bu hedefi gerçekçi mi? O sözün gerçekleştirilebileceğine muhalif gazeteci bile inanmıyor! İşte nedeni...

Türkiye'de son dönemde Suriyeli ve Afgan sığınmacılar üzerinden tehlikeli provokasyon girişimleri hayata geçiriliyor.

Son olarak Ankara'nın Altındağ ilçesinde Suriyeli bir grup ile Türk vatandaşları arasında çıkan kavgada Emirhan Yalçın bıçaklanarak hayatını kaybetti, bir arkadaşı da yaralandı. Olayın ardından ilçede gerginlik tırmanırken, protesto yürüyüşü sırasında Suriyelilerin evleri ve dükkanları hedef alındı.

KILIÇDAROĞLU: GÖNDERECEĞİZ

Yaşanan bu gerginliğin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bir süredir Suriyeliller hakkında yaptığı açıklamayı yineledi.

Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin sığınmacılar olduğunu belirten CHP lideri, "Suriyeli kardeşlerimi, ırkçılık yapmadan, onların hakkını yemeden memleketlerine göndereceğim." dedi.

SURİYE, SURİYELİLERİ İSTİYOR MU?

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini değerlendiren Fehmi Koru ise bu konuda ilginç ifadeler kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun "bu anlamsız cümleyi politik tavır saydığını" belirten Koru, "Esad yönetiminin kendisine muhalif oldukları için ülkelerini terk etmiş üç ayrı ülkede sayıları on milyona yaklaşan Suriyeli sığınmacıların dönmesini isteyeceğinden nasıl emin olabiliyor bizim muhalefet?" diye sordu.

ESED TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİLERE NASIL BAKIYOR?

Türkiye'deki Suriyelilerin hepsinin ülkelerine dönmesini beklemenin abes olduğunu savunan Fehmi Koru şöyle devam etti;

"Beşşar Esad dört milyonu Türkiye’de bulunan, toplam sayıları on milyona yaklaşan Suriye’den kaçmış bütün insanların ülkesine dönmesini istemez. Esad’ın arzuladığı ülke onlarsız bir Suriye’dir.

Ayrıca, Suriye’den kaçmış olan insanların çoğunun gidebilecekleri evleri de yok; savaşta hepsi tahrip oldu.

Dahası, on yıldan fazla süredir burada yaşıyor bu insanlar…

Yerleri, yurtları, çoluk çocuklarıyla yaşadıkları ülke Türkiye…

Sevsek de sevmesek de bu durum bir Türkiye gerçeği…

Bu gerçeği siyaset adına istismar etmek, tahrike kalkışmak, bundan çıkar sağlama derdine düşmek, kitleleri kışkırtma yolunu seçmek ülkenin başına dert açmaktan başka bir işe yaramaz."

Kılıçdaroğlu Suriyelileri evine gönderebilir mi? ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Mülteci Sığınmacı Suriyeli Fehmi Koru
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.