Kılıçdaroğlu savunduğu bildiriye şimdi de 'suistimal' dedi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasında amirallerin bildirisine yer veren CHP lideri, bildirinin amirallerin iradesi dışında değiştirildiğini iddia etti... Bildiriyi 'Montrö bahane' diyerek yayımlayan amirallere paravan olan Kılıçdaroğlu, "Montrö tartışmalarından rahatsız olan amiraller bir açıklama yaptılar. Onların iradesi dışında metinde değişiklik yapılarak gece yarısı yayımlandı. Onların iradesini suistimal edenler iktidara yakın olanlardır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Emekli amirallerin bildirisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, dikkat çeken iddialarda bulundu.

"ONLARIN İRADESİ DIŞINDA..."

Amirallerin bildirisinin değiştirildiğini iddia eden CHP lideri şu ifadeleri kullandı;

"Bir söz vardır. Allah insanı kuru iftiradan sakınsın diye. Montrö tartışmalarından rahatsız olan amiraller bir açıklama yaptılar. Onların iradesi dışında metinde değişiklik yapılarak gece yarısı yayımlandı. Onların iradesini suistimal edenler iktidara yani Saray'a yakın olanlardır. Saray buradan bir darbe iması çıkarmak istedi."

BİLİM KURULU VE SAĞLIK BAKANI KOCA'YA ELEŞTİRİLER

Öte yandan geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyelerine yönelik tepki çeken açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyelerini salgınla mücadelede gereken mücadeleyi vermemekle suçladı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanı dün açıklama yapıyor. "Vakaların artmasının sebebi hepimiziz" diyor. Bunlar uzayda mı yaşıyor Allah aşkına? Vatandaşları suçlamaya başladılar. Sağlık Bakanı'na bir çağrı yapayım. Muhtarlara, apartman görevlilerine aşı yapın kardeşim.

İnsanlar ölüyor siz ne yapıyorsunuz? Sizin iradeniz ipotek altında, rehin tutuluyorsunuz. Çıkın söyleyin. Bilim adamısın. Seni adam yerine bile koymuyorlar. Niye konuşmuyorsun. Ne diyorlar, alkışla. Onların nasıl çalıştıklarını biliyorlar mı? "

Kılıçdaroğlu savunduğu bildiriye şimdi de 'suistimal' dedi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Fahrettin Koca Bilim Kurulu Cumhuriyet Halk Partisi chp grup toplantısı amiral
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.