Kılıçdaroğlu provokasyonu itiraf etti, Şentop canlı yayında sert çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK ve MEB'e alınmaması ilgili konuştu. "MEB'in kapısı açık olsa da içeri girmeyecektim" diyerek amacının provokasyon olduğunu itiraf eden Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un devreye girmesi gerektiğini söyleyince Şentop canlı yayına bağlanarak tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk oldu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TÜİK'e alınmamasıyla ilgili konuştu; TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un devreye girmesi gerektiğini söyledi. Şentop, yayına bağlanıp kendisi hakkındaki sözleri nedeniyle CHP liderine çok sert tepki gösterdi.

Şentop canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

Ben TBMM Başkanıyım. TBMM Başkanı sıfatı dışında ayrıca hukukçuyum. Bir milletvekilinin anayasada iç tüzükten kaynaklanan haklarının bunlarla ilgili olarak bu haklarla ilgili bir sorun yaşandığında Meclis Başkanının ne zaman nasıl müdahale edeceğini çok iyi biliyorum. Ama milletvekillerinin bütün yaptıkları işlerle ilgili olarak her zaman Meclis Başkanı onların her türlü taleplerini karşılayacak bir makam değildir.

"YANLIŞTIR, ÇOK VAHİMDİR"

Meclis Başkanlığının günlük siyasi polemikler içerisinde bu şekilde malzeme yapılmasından rahatsızlık duyuyorum. Siyasetçilerin, sayın genel başkanların kendilerine göre bir planları olabilir. Bir siyasi partinin kurmuş olduğu siyasi planın bir oyuncusu olarak Meclis başkanını davet etmek, olmadığı zaman da Meclis Başkanını ağır bir şekilde, hukuk sınırlarını zorlayan bir şekilde hitap etmek yanlıştır, çok vahimdir.

PROGRAM SIRASINDA DAVA AÇILDI

Kılıçdaroğlu açıklamalarına devam ettiği sırada Fatih Altaylı, kendisine gelen bir mesajı okuyarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na kendisi hakkındaki açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

PROVOKASYONU İTİRAF ETTİ

TÜİK ve MEB'in kapısına dayanan Kılıçdaroğlu'nun "MEB'e kapısı açık olsa da girmeyecektim" sözleri asıl amacın provokasyon olduğunu ortaya koydu.

Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) yaptığı ziyarette, TÜİK binasına alınmamasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Başkanla konuşacaktım. Bağımsız kuruluşun buldukları rakamla sizin bulduğunuz rakamlarla dağlar kadar fark var. Ben sade vatandaş olarak gidip alışveriş yapıyorum, sizin verdiğiniz rakamlarla alakası yok" diyerek, "Sadece bunları soracaktım" ifadelerini kullandı.

Altaylı'nın "Neden Milli Eğitim Bakanlığına gittiniz?" sorusu karşısında Kılıçdaroğlu, "Ben Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde konuşacaktım. Saray 'randevu vermeyin' demiştir. Benim oraya gidişim sadece ve sadece bu olayı kamuoyuna ve daha geniş kitlelere duyurmak. Kapı açık da olsa zaten girmeyecektim. Ama onlar korkularından oraya zincir takmışlar. Ben bu meseleye dikkat çekmek için gitmiştim"  diye yanıt verdi. 

 

 

Kılıçdaroğlu provokasyonu itiraf etti, Şentop canlı yayında sert çıktı! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Şentop
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.