Kılıçdaroğlu, o muayenehanede Pensilvanya ile mi görüştü?

Mahmut Övür: Bu iddia Kılıçdaroğlu'nun başından beri Pensilvanya ile özel ilişkisi olduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimini bildiğini gösteriyor.

Sabah yazarı Mahmut Övür, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları bugün köşesine taşıdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında vahim iddiaların gündeme getirildiğini belirten Övür, Kılıçdaroğlu'nun Pensilvanya ile görüştüğü iddiasına bugüne kadar açıklık getirmediğini hatırlattı.

Sabah yazarı, "Kılıçdaroğlu daha önce danışmanı olan bir diş hekiminin muayenehanesinde Pensilvanya ile görüşmüştü. Ayrıca 15 Temmuz darbecilerinin slogan yaptıkları "yurtta sulh" sözünü ilk kez orada kullanmıştı" diye yazdı.

Mahmut Övür, "Kılıçdaroğlu, Pensilvanya ile görüştü mü?" başlığını taşıyan yazısında şunları kaydetti;

"İçişleri Bakanı Soylu, bir süre önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "kendisinin, eşinin ve çocuklarının dinlendiği"ne ilişkin iddiasını da cevapladı. "Türkiye Cumhuriyeti Kılıçdaroğlu'nu dinleseydi, Pensilvanya ile konuşmalarını da duyardık. Kılıçdaroğlu desin ki 'Pensilvanya ile diş muayenesinde konuşmadık'. 15 Temmuz'daki 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sloganı hakkında konuşmadık desin."

Sanıyorum Bakan Soylu, ikinci kez bu iddiayı gündeme getiriyor. Ama nedense ne Kılıçdaroğlu bu konuda "yalandır" diye bir açıklama yaptı, ne de çıktığı televizyonlarda "tarafsızız" diyen gazeteciler bu soruyu sordu. Oysa ortada bir tanıklık vardı ve Kılıçdaroğlu daha önce danışmanı olan bir diş hekiminin muayenehanesinde Pensilvanya ile görüşmüştü. Ayrıca 15 Temmuz darbecilerinin slogan yaptıkları "yurtta sulh" sözünü ilk kez orada kullanmıştı. Bu iddia Kılıçdaroğlu'nun başından beri Pensilvanya ile özel ilişkisi olduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimini bildiğini gösteriyor. Belki de bu yüzden o gece İstanbul'da, Bakırköy Belediye Başkanı'nın evinde kahvesini keyifle yudumlayıp olacakları "izlemekle" yetindi."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Kılıçdaroğlu, o muayenehanede Pensilvanya ile mi görüştü? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP FETÖ Mahmut Övür Sabah
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.