Kılıçdaroğlu: Net 3 bin 100 TL olmasını öneriyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada asgari ücrete değinerek, "Asgari ücretin net 3 bin 100 TL olmasını öneriyoruz" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları;

Özkan Sümer'i kaybettik. Trabzonspor camiasına, spor camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Trabzonspor'un onur üyesi olmaktan da ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Sporun Anadolu'da şahlanmasının ana aktörü hayatını kaybeden Sayın Özkan Sümer'dir.

Türkiye'de insan hayatı çok ucuz. Gaziantep'te bir üniversite hastanesinde patlama meydana geldi. 11 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu ve benzeri kazaların bir daha Türkiye'de olmaması en büyük dileğimizdir.

Covid-19 dünyanın ortak sorunu. Bu ortak soruna alınan önlemler... O kadar çaresiz ve stratejiden yoksunlar ki Covid-19 olayını yönetemediler. Hala yönetemiyorlar. Esnafa faydamız olsun dediler, sanayiciye faydamız olsun dediler, kuryeciye faydamız olsun dediler, bakkala faydamız olsun dediler, kahveciye faydamız olsun dediler program açıkladılar daha işin en başından. Otelde konaklar ve uçakla seyahat ederseniz KDV'yi yüzde 18'den yüzde 11'e indirdik. Hayattan bu kadar kopmuş bir anlayış. Yardım edeceklerine vatandaşa IBAN numarası verdiler, "Ne olursun bize yardım et" dediler. Salgın bir hastalık döneminde bana dünyada bir örnek göstersinler, vatandaşına yardım etmek için vatandaşından dileniyor.

"ASGARİ ÜCRET 3 BİN 100 TL OLMALI"

Gündemde asgari ücret var. Milyonlarca kişi bekliyor. Bütçe görüşmelerinde açıkladık asgari ücretin net, vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım. Sen asıl vergiyi alınması gereken yerlerden alacaksın. Uyuşturucu, organ ticareti yapan adamdan alacaksın. Kara parayla devleti dolandıranlardan alacaksın.

Türkiye Cumhuriyeti devletinde para var ama sıra asgari ücrete gelince para yok. Bu bir siyasi tercihtir. O nedenle bütün sendikalara sesleniyorum. Bize göre asgari ücretin vergisiz 3 bin 100 lira olması lazım. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi ve doğru bulmuyoruz.

SEVAL TÜRKEŞ ZİYARETİ

Ben saygı değer hanımefendi Seval Türkeş'i ziyaret ettim. Seval Hanım, demokrasiye inanmış, parlamentonun saygınlığına inanmış değerli bir insan. Bir mafya bozuntusunun, bir siyasal partinin destekçisi olması ve o siyasi partinin de bu mafya bozuntusuna sahip çıkması cumhuriyet tarihinde bir ilkti ve buna açık yüreklilikle karşı çıkıyordu.

Üniversite öğrencilerini hangi gerekçeyle çırılçıplak arıyorsunuz. Bunun yalan olduğu ifade edildi ama gerçek olduğu çıktı ortaya. AK Parti Grup Başkanvekili Sayın Özlem Zengin "Türkiye'de çıplak arama olduğuna asla inanmıyorum" diyor. Oysa var, üstelik yıllardır var. Yöneten devletin nasıl yönettiğinin farkında değil. Kız çocuklarını, kadınları çırılçıplak soyup arıyorsunuz. Yönetmelikle yapmışsınız bunu. Bu yönetmeliğin kaldırılması için çaba harcadık. Şimdi siz bu hareketinizle üniversitedeki kız çocuklarını kazanacağınızı mı düşünüyorsunuz? Adalet sağladığınızı mı düşünüyorsunuz? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum. Eğer çıplak aramayı kaldırırlarsa biz her türlü desteği vermeye hazırız.

Kılıçdaroğlu: Net 3 bin 100 TL olmasını öneriyoruz ile ilgili etiketler Kılıçdaroğlu chp grup toplantısı Cumhuriyet Halk Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.