Kılıçdaroğlu neden yürüyor, Baykal ve Feyzioğlu neden yürüyüşe katılmıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "adalet" için mi "koltuk" için mi yürüyor? Muhalif isimler Baykal ve Feyzioğlu neden yürüyüşe katılmıyor?

"Cumhurbaşkanlığı sistemi"nin oylandığı referandumda sandıktan "Evet" sonucunun çıkmasının ardından CHP yönetimi seçmenleri tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu.

Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP üst üste 8. seçim mağlubiyetini yaşarken, partililer de CHP yönetimini hedef alan söylemlerde bulundu.

Kriz, partinin önemli isimlerinden Selin Sayek Böke'nin parti sözcülüğünden istifa etmesi ve yeni bir "liderlik" tartışmasının başlaması ile ivme kazandı.

CHP yönetimi, daralan hareket alanını biraz olsun rahatlatabilmek için YSK'yi suçladı ve seçime şaibe gölgesi düşürme amacıyla "mühürsüz pusula" tartışması başlattı.

Ancak bu söylem CHP'lilerin büyük bölümünden bile destek görmedi ve seçimin meşruiyeti pekçok CHP'li isim tarafından da kabul edildi.

kAlAcIdarogIlu_yuIruIyuIsI

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN 2019'DA ADAY OLMASI İSTENMİYOR

CHP kulislerinde, uzun süredir, 8 seçim kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmaması gerektiği dillendiriliyor.

Kılıçdaroğlu ise 2019 yılında yapılacak seçimde aday olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapmıyor.

Partinin önemli isimlerinden, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklaması ya da görevini bırakması konusunda çağrılar yapılırken, CHP lideri ise sıkıştığı köşeden yeni manevralar için fırsat kolluyor.

adalet_yuruyusu

CHP LİDERİNİN YÜRÜYÜŞ MANEVRASI

Kemal Kılıçdaroğlu beklediği o fırsata, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, FETÖ'cü MİT TIR'ları kumpası nedeniyle hapis cezasına çarptırılması ile ulaştı.

Deniz Baykal'a düzenlenen FETÖ'cü kaset kumpası sonucu Genel Başkan olan Kemal Kılıçdaroğlu, yine bir FETÖ kumpası ile koltuğunu koruma fırsatı buldu.

Enis Berberoğlu için "adalet" yürüyüşü başlattığını ilan eden CHP Genel Başkanı, 2019'da partisinin "lideri" olabileceğini kanıtlamak için uzun bir yola çıktı.

FEYZİOĞLU VE BAYKAL NEDEN YÜRÜYÜŞE KATILMIYOR?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bu yürüyüşün "adalet" amacıyla değil "koltuk" amacıyla gerçekleştirildiğini ilk fark edenler ise CHP içindeki muhalif kesim oldu.

CHP'nin Genel Başkanlığı için sık sık adı gündeme gelen ve partinin liderliğine talip olduğu sır olmayan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Adalet Yürüyüşü"ne neden katılmayacağını açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Adalet Yürüyüşü" ile ilgili olarak "Yargının en üstünde yer alan kurumlardan biri olan Türkiye Barolar Birliği'nin, bir siyasi parti faaliyetine katılması doğru olmaz" dedi.

Ancak, Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumunda "hayır" kampanyası için şehir şehir dolaşan Feyzioğlu'nun yürüyüşe katılmamasına gerekçe olarak "Türkiye Barolar Birliği'nin tarafsızlığını" göstermesi gerçekçi bulunmadı.

Ankara kulislerinde, Feyzioğlu'nun CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "koltuk yürüyüşüne" destek vermemek için geri planda durduğu değerlendirmesi yapıldı.

BAYKAL DA "BİTİNCE" KATILACAK!

Benzer şekilde, CHP Antalya Milletvekili ve partinin etkili isimlerinden Deniz Baykal da şu ana kadar yürüyüşe katılmadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet yürüyüşü' ile ilgili değerlendirmede bulunan eski Genel Başkan Deniz Baykal da yürüyüşe katılmayan isimler arasında yer aldı.

Baykal, "Yürüyüşe katılacak mısınız?" şeklindeki sorulara muğlak yanıtlar vererek; “Bu sıcakta güç şartlar içinde günlerdir yürüyen bu insanlara saygı göstermek gerekiyor. Arkadaşlarımı kutluyorum.

Kılıçdaroğlu neden yürüyor, Baykal ve Feyzioğlu neden yürüyüşe katılmıyor? ile ilgili etiketler baykal feyzioğlu adalet yürüyüşü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.