Kılıçdaroğlu işsizliği bitirme formülüyle şoke etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, salgının en yoğun olduğu günlerde kıraathanelerin açılması için her elde yeni oyun kağıdı açılsın önerisinde bulunmuştu. Kılıçdaroğlu bir seferinde de uyuşturucu ve organ ticareti yapanlardan vergi alınmasını istemişti. CHP Genel Başkanı'nın son olarak işsizliği bitirme formülü ile şok etti. Bakan Varank, işsizliği 50 bin muhtara özel kalem müdürü atayarak çözülebileceğini ileri süren Kılıçdaroğlu'na "Pabucumun hesap uzmanı" nitelemesinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son bir yıl içerisinde yaptığı birbirinden ilgnç ve bir okadar da tartışmalı önerileri ile gündem oldu.

Bunlardan biri koronavirüs nedeniyle kıraathanelerdeki oyun oynama yasağına ilişkindi. CHP lideri her elde kağıtların yenisi ile değiştirilmesini önermişti. 

Bir sonraki önerisi ise organ kaçakçıları ve uyuşturucu tacirleri ile ilgiliydi. Kılıçdaroğlu, insan hayatı ile oynayan bu yasadışı işlerle uğraşanlardan vergi alınmasını istemişti. 

Son önerisini ise Manisa'da muhtarlarla buluşmasında gündeme getirdi CHP Genel Başkanı. 

Muhtarların birçok işi kendi başlarına yapmak zorunda kaldığını belirten Kılıçdaroğlu işsizliği ve muhtarların sorununu bitireceğini ileri sürdüğü şu öneride bulundu:

 "Neden bir yardımcınız yok, milletvekillerinin 3 tane danışmanı var. Belediye başkanlarımızın özel kalem müdürleri ve altta çalışan bir kadrosu var. Muhtarlar için bari yanına bir kişi verin. 10 milyon işsizimiz var. Her muhtarlığa bir kişi, özel kalem müdürü olarak atanırsa mesele biter" 

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Kılıçdaroğlu'nun bu önerisine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 

Varank "10 milyon işsiz olduğunu iddia eden pabucumun hesap uzmanı Kılıçdaroğlu, 50 bin 278 muhtara birer özel kalem atayarak işsizliği bitireceğine inanıyor.

E-devlet portalını tetris oyun sitesine çevirmeyi de akıl ederse Nobel Ekonomi Ödülü'nü alarak kesin tarihe geçer!" ifadelerini kullandı. 

Bakan Varank, sanayi üretimindeki artışı "Patronların kâr hırsı pandemi dinlemedi, sanayi üretimi yıllık yüzde 11,4 yükseldi" diye okuyucusuna pazarlayan Evrensel Gazetesine de Kılıçdaroğlu'nun önerisini hatırlatarak cevap verdi. 

"Ne gerek var ki üretime? CHP herkesi özel kalem müdürü yapsa kâr hırsı problemi de çözülür zaten..."

Kılıçdaroğlu işsizliği bitirme formülüyle şoke etti ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Mustafa Varank İşsizlik muhtar evrensel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.