Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na tepkiler sonrası sessizliğini bozdu: Belediye başkanları kendi işlerine kilitlensinler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı İmamoğlu'nun tartışmalı Karadeni gezisi sonrası sessizliğini bozdu. Kılıçdaroğlu, geziden haberdar olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda dikkat çeken mesaj verdi. Kılıçdaroğlu, CHP'li belediye başkanlarına 'Kendi görevlerine kilitlensinler' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinde Habertürk yazarı Nagehan Alçı ile birlikte verdiği fotoğraf ve sonrasında yaptığı 'Vız gelir tırıs gider' çıkışı büyük tepki çekti. CHP'ye yakın kesimlerden gelen sert tepkilere rağmen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve parti yönetimininin sessiz kalması ise dikkat çekmişti. CHP Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun Karadeniz gezisinden haberdar olduğunu belirterek, "Gezinin yankılanması bu açıdan da doğal. Ekrem Bey’in Karadeniz’de gördüğü ilgiden çok memnun oldum" dedi. Kılıçdaroğlu, CHP'li büyükşehir belediye başkanlarına Cumhurbaşkanlığı adaylığı mesajı vererek, "Belediye başkanlarımızın işlerine kilitlenmeleri gerekiyor. Seçildikleri dönemin sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler. Halka verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.

Fikret Bila'nın Halk TV'deki köşe yazısından ilgili bölüm şöyle:

Kılıçdaroğlu’na, gezisini sorduğumda şu yanıtı verdi:

“Ekrem Bey’in gezisinden bilgim de vardı, onayım da vardı. Ben gezisi gayet normal karşıladım. Trabzon’da doğup büyümüş, gençliği orada geçmiş. Akrabaları var. Bayramda ziyaret etmesi gayet normaldir. Gezinin yankılanması da normaldir. Ekrem Bey, İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanı. Dolayısıyla popüler bir isim. Gezinin yankılanması bu açıdan da doğal. Ekrem Bey’in Karadeniz’de gördüğü ilgiden çok memnun oldum.”

CHP Lideri, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı konusunda ise görüşünü koruyor. Bu konudaki sorumu şöyle yanıtladı:

Kendi görevlerine kilitlensinler

“Biz 6’lı masa olarak cumhurbaşkanı adayımızın taşıması gereken nitelikleri belirledik. Adayı 6 lider birlikte belirleyecekler. 6 lider de bu adayın arkasında olacak. Bu konuda bir değişiklik yok. CHP’nin belediye başkanlarına gelince. Belediye başkanlarımızın işlerine kilitlenmeleri gerekiyor. Seçildikleri dönemin sonuna kadar görevlerini sürdürmeliler. Halka verdikleri taahhütleri yerine getirmeleri gerekir. Ben 11 büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarımızı çok başarılı buluyorum. Sosyal devlet ilkesini belediyelerimiz uyguluyor. İstihdam yaratıyorlar. Kimseyi rencide etmeden sosyal yardımlarını sürdürüyor. Bunun olumlu etkilerini de görüyoruz.”

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na tepkiler sonrası sessizliğini bozdu: Belediye başkanları kendi işlerine kilitlensinler ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem İmamoğlu Karadeniz Cumhurbaşkanı gezi adaylık
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.