Kılıçdaroğlu, HDP'nin adını anmadan konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'li vekiller için Meclis'e gelen dokunulmazlık fezlekelerine tutumlarının sorulması üzerine HDP'nin ismini anmadan konuştu. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada yargı bağımsızlığının olmadığını savundu.

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray'a yaptığı ziyarette gazetecilere yaptığı açıklamada HDP'li vekiller için Meclis'e gelecek fezlekeler ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, HDP'nin ismini anmadan yaptığı açıklamada yargı bağımsızlığı olmadığını savundu.
Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili sözleri şöyle:

''Efendim, dosyalar gelecekmiş, dokunulmazlık dosyaları falan filan. Ne söyledim ben? Yıllardır, aylardır söylüyorum. Bir partinin genel başkanı, mahkemeye hakim tayin edemez. Ben dahil. Bütün siyasi partiler için söylüyorum. Siyasi partilerin genel başkanı, mahkemeye hakim tayin edemez. Mahkemeye hakim tayin ediyorsa o hakime güven olmaz. Günümüze bakın; yargı bağımsızlığı var mı? Yargı bağımsızlığı yok. Erdoğan'ın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor mu? Getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor mu? İstediği adamı hapse attırıyor.

Şu konuşma üslubuna bakın; 'Meclis'e gelecek, eller kalkacak, inecek'. 'Eller kalkacak, inecek' dediğin adamlar, bu milletin seçtiği milletvekili. Bu milletvekillerinin iradesi yok mu? Bu milletvekilleri, şu dosyaya bakalım, demeyecek mi? Erdoğan diyor ki 'Demeyeceksiniz, el kaldırıp, indireceksiniz'. Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis'te. Bu millete yazıktır, bu ülkeye yazıktır. Öyle bir yönetim tarzı olur mu? Bu yönetim tarzı akıldan uzak yönetim tarzıdır. İnada dayanan bir yönetim tarzıdır. İlla ben tuttum, böyle yapacağım. Yanlış, bunu yapman. Yanlışı da dinlemek istemiyor. Tutturmuş bir inat gidiyor. Allah'ım akıl, fikir ver; başka bir şey demiyorum.''

 

Kılıçdaroğlu, HDP'nin adını anmadan konuştu ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP HDP Meclis fezleke dokunulmazlık
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.