Kılıçdaroğlu: Ermenistan savaş suçu işliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Ermenistan'ın, daha fazla kan akmaması için işgal ettiği Azeri topraklarından çekilmesi gerekiyor. Ama başka bir şey yapıyor, sivilleri bombalıyor. Bir insanlık suçu, terör suçu" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi gerekiyor daha fazla kan akmaması için. Sivilleri bombalıyorlar. Bir insanlık suçu, bir terör suçu. Masum insanları öldürmek hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir tablodur. Bu arada, Rusya'da masa kuruldu" dedi.

HATAY'DAKİ YANGINA TEPKİ

Kılıçdaroğlu, Hatay'daki yangınla ilgili olarak, "Bütün canlıları, kainatı seviyoruz. Gelecek çocuklarımız, torunlarımız güzel bir ekosistem içinde doğma hakları var. Bizim 2. yüzyıla çağrı beyannamemizin maddelerinden biride budur. Bu dünyanın hakkını bizden sonra gelecekler için de korumak zorundayız. Bu yüzden bir ağacı yakmak en büyük günahtır. Hele bir ormanı, hayvanları, kuşları yakmak… Teröristler yaktı. Zaten onlar terörist. Ha bir insanı öldürmüşsün, ha bir ağacı yakmışsın. Yeşil ekonomi diyor dünya. Doğayı, insanları korumak için bunu yapıyoruz" dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Emekliye aylık vermiş, övünç meselesi yapıyor. Bütün emekli kardeşlerime seslenmek isterim. Senin hakkını, yıllar yılı ödediğin paranı sana verirken bile ben sana para veriyorum, bana oy ver diyorlar. Akla bakın, gerçekten de akla bakın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Ermenistan savaş suçu işliyor ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçaroğlu grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.