Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yüklü tazminat ödeyecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiklerini iddia etmesi üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik açılan tazminat davasında, davalı Kılıçdaroğlu 197 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Mustafa Doğan İnal, sosyal medya hesabından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı açtıkları davayı kazandıklarını duyurdu.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yüklü tazminat ödeyecek!

İnal, Kılıçdaroğlu’nun Man Adası iddialarıyla ilgili açtıkları davada İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği kararı paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“Yalancının mumu 5. Asliye hukuk mahkemesine kadar yandı. KK, Man adası ile ilgili söylediği yalanlar, attığı iftiralar nedeniyle, tarihi bir miktarla, 110 bin TL’si Sn. Cumhurbaşkanımıza olmak üzere toplam 197 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yüklü tazminat ödeyecek! - Resim : 2

Mahkeme kararına göre Kılıçdaroğlu;
110 bin TL Cumhurbaşkanı Erdoğan'a,
15 bin TL Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan'a,
17 bin TL Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'e,
25 bin TL Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'a,
20 bin TL Erdoğan'ın dünürü Osman Ketenci'ye,
10 bin TL Erdoğan'ın eski Özel Kalem Müdürü Mustafa Gündoğan'a tazminat ödeyecek.

DAVA DİLEKÇESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, kardeşi Mustafa Erdoğan, dünürü Osman Ketenci ve iş adamı Mustafa Gündoğan'ın avukatları tarafından hazırlanan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım 2017'de partisinin grup toplantısındaki konuşmasına yer verildi.

Dilekçede, Erdoğan ve adı geçenleri hedef alan, küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar isnat ederek ağır hakaretlerde bulunan Kılıçdaroğlu'nun, müvekkillerin toplumun kin ve nefret duygularına maruz bırakılmasına sebep olduğu ifade edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, çekinmeden ve sıkılmadan sarf ettiği sözlerin, televizyon, gazete ve diğer yayın araçları aracılığıyla halkın büyük bir kısmına ulaştığı belirtilen dilekçede, böylece müvekkili hedef alan ağır, tahammül edilmesi imkansız hakaret ve ithamları içerir yalan iddialara dayalı konuşmanın, çok geniş kitlelere ulaşarak müvekkilin aşağılanması, toplum önünde küçük düşürülmesi ve yıpratılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Dilekçede, "Yurt dışındaki herhangi bir şirkete vergi kaçırmış veya herhangi bir nedenle para göndermiş değiliz. Yurt dışına milyonlarca dolar para kaçırdığımızı ispat ettiğini söylediği belgeler, iddiasını ispat edemez. Çünkü iddia, maddi gerçekle bağdaşmıyor. Bu nedenle en basit tabirle bu belgeler üretilmiş belgedir, yani sahtedir" ifadesi kullanıldı.

Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına 500 bin lira, diğer 5 müvekkilin de 200'er bin lira manevi tazminat talebi bulunduğu kaydedilerek, "İftira yollu hakaretin büyüklüğü dikkate alınarak talebin kısmen değil, aynen kabul edilmesi gerekmekte olup, talebimizin bu miktar üzerinden kabul edilmesi arz olunur" denildi.

KILIÇDAROĞLU MAHKEMENİN 'MAN ADASI' KARARINI DEĞERLENDİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açtığı "Man Adası" davasında mahkemenin 197 bin liralık tazminat kararıyla ilgili şunları kaydetti:

"Normal değil mi? Yargı kimin elinde? 18 milyon dolar gerçek mi? Gerçek. Man Adası'nda para hareketi oldu mu? Oldu. Man Adası'ndaki şirketin kuruluş sermayesi 1 sterlin mi? 1 sterlin. Neresi yanlış bunun? Kendisi de itiraf etti zaten. Niye bu tazminat? Hangi gerekçe ile? Beni korkutmak için. Ben o davayı mutlaka kazanacağım. Nerede? Türkiye'de olmasa dahi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazanacağım o davayı. O davanın bütün belgeleri doğru, savcının yazısı var. Soruyor Halk Bankası'na, 'bunlar size mi ait?', 'evet, bize ait' diyor. MASAK'a soruyor 'bunlar size mi ait?', 'evet, doğru'. Nedir bu tazminat? Beni korkutmak için. Talimat alan yargıç parayla beni korkutacağını sanıyor. Biz parayla, pulla korkmayız, biz namuslu adamlarız. Nerede bu ülkenin çıkarları aleyhine bir eylem varsa, işlem varsa biz onunla mücadele ederiz. Siyasete ahlakı egemen kılacağız. Bakın diyor ki 'dolar getirin, dolar getirin, vatandaş dolar bozdursun'. Beyefendi siz bu 18 milyon doları ne yaptınız? Nerede bu 18 milyon dolar? Bozdurdunuz mu? Ne yaptınız? 'İşletmeyi sattık'. Hangi işletmeyi sattın? Sermayesi 1 sterlin olan şirket 18 milyon dolarlık ne aldı? Bunların yanıtı yok. O karar veren hakimde, hakim değil. Hakim olması da zaten mümkün değil"

 

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yüklü tazminat ödeyecek! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan tazminat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.