Kılıçdaroğlu çıkar ağzındaki baklayı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de soruları yanıtladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk TV'de soruları yanıtladı. Programın ana gündem maddesi, dokunulmazlıklar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gündem Siyaset'te Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ve Habertürk Gazetesi Yazarı Yavuz Semerci'nin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Dokunulmazlıklar konusunda kürsü dokunulmazlık dışında dokunulmazlık olmasın deniyor. Biz bunu zaten kabul ettik. Düşünce özgürlüğü bağlamında siyaset bağlamında bir dokunulmazlık olmalı. Birden bire dokunulmazlıkların gündeme gelmesinin arkasında başka bir düşünce yatıyor. Milletvekilleri dokunulmazlığı belli konularla sınırlanmalı.

Şunun yanıtını Davutoğlu'ndan alamadım; Gelen öneri ile benim dokunulmazlığım kalkıyor ama Başbakan Davutoğlu'nun dokunulmazlığı kalkmıyor. Neden?

Bugün parlamentoda kavga oluyor. En çok üzülenlerden biri de benim. Bizim vekillerimiz asla kavga etmiyor. Partlamentoyu bu noktaya kimler getirdi? Neden Meclis sürekli kavga eder bir görünümde?

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI ANAYASAYA AYKIRI

Parti programımız gayet açık. Orada dokunulmazlıkların kaldırılması varken nasıl hayır deriz. Dokunulmazlıkların kaldırılması bu haliyle Anayasa'ya aykırı. Anayasa'ya uygun olması için görüşmelerimiz oldu.

Siyasi iktidarın Türkiye'nin geleceğini düşünmeleri gerekir. Aşırı kutuplaşma toplumda derin yaralara sebep olabilir. Partiler bir araya gelip dokunulmazlık meselesine çözüm bulabilirdi. Bülent Ecevit döneminde Anayasa'nın 65 maddesi değişti. Koalisyon döneminde büyük bir uzlaşma yaşandı.

Cumhurbaşkanı'nı anayasal sınırlara çekilmesi için zorlamamız lazım. Bu sadece benim görevim değil. Tarafsız değil Cumhurbaşkanı. AK Parti'nin Eş Genel Başkanı pozisyonunda. Tarafsız davranacağına dair Cumhurbaşkanı yemin etti. Yemin etikten sonra ona herkesin uyması lazım. Tarafsız davranmıyorsunuz demiyorlar. Herkes korkuyor o yüzden ben söylüyorum. Cumurbaşkanı'nı halk seçiyorsa bu Anayasa'yı da halk seçti.

ANAYASA MAHKEMESİ'NDE EL SIKMAMA FOTOĞRAFI

Elimi sıknmasını beklemiyordum. Biz makama saygılıyız. Eleştiririz ama saygıda kusur etmiyoruz. Biz Erdoğan'ın kininin tutsağı olduğunu bildiğimiz için gelip geçeciğini biliyorduk. Gazetecilerde tahmin ediyordu. Fotoğraf çekmek için konumlandığı yer başka bir yerdi.

Kılıçdaroğlu çıkar ağzındaki baklayı! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.