Kılıçdaroğlu: Muhtarlar için kanun çıkarılmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, muhtarlar için bir kanun çıkarılması gerektiğini belirterek, "Muhtarlık seçimleri birinci sınıf demokrasi andıdır. Muhtarların neden bütçesi yok? Sosyal yardımlar politik olarak dağıtılacağına muhtarlar eliyle dağıtılması lazım. Bir mahallede kimin ihtiyaç sahibi olduğunu muhtar bilir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Toplantısı'nda gündemdeki başlıkları değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Bekir Çoşkun, ağacın, kuşun, kedinin her şeyin korunması gerektiğini düşünen bir gazeteci. Urfa'nın kültürünü hiç unutmayan bir gazeteci. Urfa'nın hoyratları tadında bir gazeteciydi. Yakınlarının ve basın dünyasının başı sağ olsun.

KKTC SEÇİMLERİ

Kuzey Kıbrıs'ta seçim vardı. Sayın Ersin Tatar ve sayın Mustafa Akıncı yarıştılar, sayın Tatar kazandı. Kendisini arayarak tebrik ettim. Kıbrıs'ta barışın sağlanmasını sağlayan tabii ki sayın Ecevit'tir. Onu da saygıyla anıyoruz.

"MUHTARLAR İÇİN KANUN OLMALI"

Demokrasiyi savunduğumuza göre muhtarları da savunmak bizim görevimiz. Neden muhtarlar için bir kanun çıkarılmaz? Bunu söyleyen ilk genel başkanım. Belediye başkanlarının var, neden muhtarların haklarını düzenleyen bir kanun yok? Muhtarlık seçimleri birinci sınıf demokrasi andıdır. Muhtarların neden bütçesi yok? Sosyal yardımlar politik olarak dağıtılacağına muhtarlar eliyle dağıtılması lazım. Bir mahallede kimin ihtiyaç sahibi olduğunu muhtar bilir.

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

Hatay'da büyük bir orman yangını çıktı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na hepimizin teşekkür borcu var. İktidarın da teşekkür borcu var. Hatay Büyükşehir Belediyesi, 79 araç 395 personelle yangını söndürmeye çalıştı. 24 saat çalıştılar. Ayrıca Mersin ve Adana, Gaziantep, Karaman Büyükşehir Belediye Başkanları'na teşekkür etmeliyiz. Bizden olur ya da olmaz, ayrım yapmadan teşekkür ediyoruz.

Kılıçdaroğlu: Muhtarlar için kanun çıkarılmalı ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu chp grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.