Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkiye'nin danışmanlık hizmeti alınması için anlaştığı McKinsey ile ilgili 10 soru yöneltti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Değerli arkadaşlarım, parlamentoda yeni bir döneme başlıyoruz. Şundan herkesin emin olmasını istiyorum; nerede bir haksızlık olursa, nerede bir hukuksuzluk olursa halkın partisi olan CHP onların yanında olacaktır.

Elbette ki ülkemizi seviyoruz, elbette ki insanlarımızı seviyoruz, haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayanların yanında olmak her şeyden önce bizim görevimizdir. Aramızda sayın Enis Berberoğlu var, kendisine de hoşgeldin diyoruz.

464 günlük bir esaret yaşadı, haksız ve hukuksuz olarak hapiste tutuldu. Bu esareti aştık, dün yemin etti. Şimdi demokrasi üzerine düşen gölgeyi kaldırmak AYM’nin görevi. Sorun Enis Berberoğlu sorunu değildir, sorun bir demokrasi sorunudur. Sorunu bir milletvekiline indirgersek haksızlık yapmış oluruz. Hapiste çok sayıda arkadaşımız var. Ece Sevim Öztürk, 4 aydır tutuklu gazeteci. Hiçbir günahı yok. Ama içeride.

Cumartesi Annelerinin arayışlarını, haklarını, adaletlerini hep birlikte savunuyoruz. Demokrasi hepimiz için gerekli bir kavramdır. İnsanlar şiddete başvurmamak kaydıyla anayasal haklarını her zaman kullanabilir, kimseden izin almalarına gerek yoktur.

Flormar işçileri aramızda… İşçiler ne istiyor? En somut anlamıyla anayasadaki haklarını kullanıyorlar. Sendika kurmak yasak mı? Hayır, değil. Niye sendikaya üye oldunuz diye 132 kişinin işine son verildi. Onlar suçlu konumda, ama patron suçlu değil.

“İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ”

Değerli işçi kardeşlerim, sendikaların size sahip çıktığından çok daha fazla halkın partisi olan CHP size sahip çıkacaktır.

Siz hak arıyorsunuz, mücadele ediyorsunuz, çalışmak sizin hakkınız ve ödeviniz. Hakkınızı yerine getiriyorsunuz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A MCKINSEY SORULARI

Sen bir Amerikan danışma firması tut. Gittiler Amerika'da açıklama yaptılar McKinsey ile anlaşmaya karar verdik. 3 ayda bir gelip denetleyecekler. Bu sıradan bir sözleşme kardeşim diye bir sürü laf söylediler. Erdoğan'a 10 soru soruyorum. Not alsın. Erdoğan'a göre yaşadığımız ekonomik krizin sorumlusu dış güçlerdi. Krizi aşmak için Amerikan danışmanlık şirketinden yardım istiyorsunuz. Erdoğan'a göre bunlar ezanımıza saldıranlardı ezanımıza saldıranlardan para karşılığı yardım istemeyi bu millete nasıl anlatacaksınız? Size Türkiye'de liderlik yapacak olan McKinsey'e bu işi ihaleyle mi yoksa tavsiye üzerine mi verdiniz? Bu anlaşmanın kapsamı süreleri nedir?''

 

Kılıçdaroğlu CHP grup toplantısında konuştu! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP canlı yayın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.