Kılıçdaroğlu bedele 'sivil darbe' dedi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in vekillikleri düşürüldü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te alınan karar için "20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucu" yorumunda bulundu. Oysa aynı Kılıçdaroğlu, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili tasarıya "Siyasetçi bedel öder" sözleri ile destek vermişti.

Siyasi ve askeri casuslukla suçlanan ve kesinleşmiş hapis cezası bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile PKK Terör Örgütü'ne üye olmak suçlamasından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in vekillikleri Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerinin oyları ile düşürüldü. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile daha etkin mücadele için alınan OHAL kararı için 'Sivil Darbe' yakıştırması yapmış ve o günden bu yana bu savını her fırsatta dillendirmişti. Kılıçdaroğlu, Berberoğlu ile 2 HDP'linin vekillerinin düşürülmesinde de aynı iddiaya sığındı.

Karara ilişkin sosyal medyadan kısa bir açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu'nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz." dedi. 

Kılıçdaroğlu bedele 'sivil darbe' dedi

Aynı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden aylar önce, henüz FETÖ'nün hukuka sızan unsurları temizlenmemişken Meclis'e sunulan milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan kanun tasarısına evet diyeceklerini açıklamıştı. 

13 Nisan 2016'da CNN Türk'te 'Tarafsız Bölge' programında tasarıya ilişkin görüşlerini açıklayan Kılıçdaroğlu "Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Evet diyeceğiz. HDP de dokunulmazlık teklifine 'evet' demeli." demişti. 

O gün "siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz" diyen Kılıçdaroğlu'nun bugün ödenen bedele "Sivil darbe" demesi samimiyetinin sorgulanmasına neden oldu. 

 

Kılıçdaroğlu bedele 'sivil darbe' dedi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu TBMM Meclis CHP HDP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.