Kılıçdaroğlu, Başbağlar katliamı paylaşımında terör örgütü PKK'nın adını neden anmadı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 önce 33 kişinin şehit olduğu Başbağlar katliamı ile ilgili anma mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun mesajında, katliamı gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın adını anmaması dikkat çekti. Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi "Birlikte başaracağız dediği dostlarından mı çekiniyor?" yorumlarının yapılasına neden oldu.

Türkiye, 28 yıl önce PKK'nın Başbağlar'da yaptığı alçak katliamda kaybettiği vatandaşlarını anıyor. Siyasiler sosyal medyadan açıklama yaparken, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'PKK' diyememesi tepki çekti.

Kent merkezine 220 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993 akşamı gelen PKK'lı teröristler, kadınları derede topladıktan sonra evleri yağmalayıp para, altın ve değerli eşyaları alarak tüm evleri ateşe verdi.

Yapılan zulme karşı çıkan 5 kişiyi de evlerde ateşe vererek öldüren teröristler, akşam namazını kılıp camiden çıkan 28 erkeği de köy meydanında topladı.

Bir süre örgüt propagandası yapan teröristler daha sonra bu kişileri de kurşuna dizdi. Olaydan sonra bölgede yapılan incelemede, yüzlerce boş kovan bulundu.

Katliamın yıl dönümünde PKK'ya lanet edilirken, siyasiler de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

KILIÇDAROĞLU 'PKK' DİYEMEDİ!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise terörü lanetlerken 'PKK' diyememesi tepki çekti. Twitter'dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "28 yıl önce bugün Başbağlar'da terör örgütü mensupları tarafından alçakça katledilen 33 masum vatandaşımızı rahmetle anıyorum. Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmamasını diliyor ve terörü lanetliyorum!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı tepki çekerken, "Birlikte başaracağız dediği dostlarından mı çekiniyor?" yorumlarının yapılmasına neden oldu. Öte yandan katliamın terör örgütü PKK'nın yaptığı bilindiği halde sanki kimin yaptığı belli değilmiş gibi davranması da tepki çeken bir başka unsur oldu.

Kılıçdaroğlu, Başbağlar katliamı paylaşımında terör örgütü PKK'nın adını neden anmadı? ile ilgili etiketler PKK Kılıçdaroğlu başbağlar lkatliamı paylaşım
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.