Kılıçdaroğlu: Anayasa çalışması yapmadık

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin 13 Ocak 2018 ile 7 Mayıs 2018 tarihleri arasındaki dönemde anayasa değişikliği için çerçeve metin hazırladıkları ortaya çıktı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da böyle bir çalışmanın olmadığını söyledi. Ancak Kılıçdaroğlu o dönem Sözcü'ye verdiği röportajda bu çalışmayı "Biz Millet ittifak'ını oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık." sözleriyle anlatmıştı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Çukurambar'daki evinden çıkışında, 4 partinin anayasa taslağı için görüştüğü iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu.

"Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tartışıyorlar ben de hayretle izliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, 2017'de Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfınca (TÜSES) İstanbul'da düzenlenen 'Orta Doğu Konferansı'na katıldığını anımsattı.

O toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Toplantıda Ortadoğu'yu konuştuk, tartıştık. TÜSES bir sivil toplum örgütü. Türkiye'nin ekonomik, politik konularını masaya yatırıyor, ilgili uzman kişileri çağırıyor. Yine TÜSES anayasa konusunda da bir toplantı yaptı o toplantıya işin uzmanları, akademisyenler katıldılar, görüşlerini beyan ettiler. Öyle ortada, 'Yok efendim bir anayasa yazıldı, dört parti bir araya geldi, anayasa taslağı hazırladı' böyle bir şey yok. Dediğim gibi hayretle izliyorum. Ben öteden beri ısrarla söylerim, bir partinin mutfağında anayasa hazırlanmaz diye. Anayasa bir toplumsal sorundur. Anayasa, hepimizin, yani bu ülkenin ana omurgasını belirleyen hukuk kurallarını ihtiva eder. Dolayısıyla anayasanın bir toplumsal uzlaşmayla hazırlanması lazım. Bizim dört partiyle bir araya gelip, oturup anayasa taslağı hazırlamamız asla söz konusu olmadı. Böyle bir şey yok."

SÖZCÜ'YE VERDİĞİ RÖPORTAJDA ANLATMIŞTI

Ancak Kılıçdaroğlu o dönem Sözcü'ye verdiği röportajda bu çalışmayı "Biz Millet ittifak'ını oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık." sözleriyle anlatmıştı.

İşte röportajın ilgili bölümü:

"KABOĞLU İLE HAZIRLADIK: Biz Millet ittifak'ını oluşturan partiler olarak anayasa değişikliği çalışması yaptık. Başında İbrahim Kaboğlu vardı. Bizim hazırlığımız Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra başlamayacak. Daha önce başladı zaten. Üç aşağı beş yukarı bir mutabakat metni şu anda elimizde var."

Kılıçdaroğlu: Anayasa çalışması yapmadık

 O RÖPORTAJ HALA SÖZCÜ'NÜN İNTERNET SİTESİNDE!
TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kılıçdaroğlu: Anayasa çalışması yapmadık ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa HDP İYİ Parti Saadet Partisi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.