Kılıç Hakkı Nedir? Ayasofya için Kılıç Hakkı ne anlama gelir?

Kılıç Hakkı Nedir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması kararı verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya ile ilgili açıklama yapacağını açıkladı. Twitter hesabından kararnameyi hayırlı olsun diyerek paylaşan Erdoğan, Ayasofya için kılıç hakkı dedi. Peki kılıç hakkı ne anlama geliyor?

Kılıç Hakkı Ne Demek? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya için açıklamalarını birazdan yapacak. Vatandaşlar ise Ayasofya'da ilk ezanı duyunca ağladılar. Danıştay'în Ayasofya'yı tekrar cami olarak açması sonrası vatandaşlar kılıç hakkını merak ediyor. İşte detaylar...

 

KILIÇ HAKKI NE DEMEK?

Kılıç hakkı, Osmanlı Devleti'nde tımarın toplam değerinin ilk 5 - 6 bin akçesi olarak, çekirdeğini oluşturan kısım. Hizmet ve yararlılık karşılığı olarak verilen tımarın değeri artırılırsa, bu 5 - 6 bin akçeden fazlasına terakki denirdi. Tımar, Osmanlı İmparatorluğu'nda kamu arazisi dahilinde, yönetimi sipahiye bırakılmış olan verimli topraklara verilen addır..

Kılıç Hakkı Nedir? Ayasofya için Kılıç Hakkı ne anlama gelir? ile ilgili etiketler Ayasofya kılıç hakkı ne demek kılıç hakkı ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.