Kılıç gösterisinde kendi başını kesti!

Muharrem ayı törenleri kapsamında Hindistan'da kılıç gösterisi yapan bir adam yanlışlıkla kendi başını kesti.

Geçtiğimiz günlerde Hindistan'ın doğusundaki Bihar eyaletinde gerçekleşen Muharrem ayı törenlerinde 60 yaşındaki bir adam yanlışlıkla boynunu vurdu.

Muhammed Sayum isimli adam Kerbela'yı anma törenlerinde kılıç gösterisi yaparken yanlışlıkla boynuna kılıcı geçirdi.

60 yaşındaki adam hastaneye yetiştirilmeye çalışılırken kan kaybından hayatını kaybetti.

Olay sonrası ritüeli takip eden yüzlerce kişi arasında kaos çıktı.Bu arada Sayum'un oğlu Mumammed Feroz da tüm olaya şahit oldu.

Olayı araştıran Bihar polisi Sayum'un cansız bedenini otopsiye gönderdi.

Geçtiğimiz hafta Irak'ta Aşure Günü yaşanan izdiham sonucu 31 kişi ölmüş, 100'den fazla kişi de yaralanmıştı Kerbela Valiliği can kayıpları nedeniyle 3 günlük yas ilan ettiğini açıklamıştı.

KERBELA OLAYI NEDİR?

Tarihe Kerbela Vakası şeklinde geçen olay, Emevi Devleti'nin ilk halifesi Muaviye bin Ebu Süfyan'ın ölümünden sonra yerine geçen oğlu Yezid'in, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin'den kendisine biat etmesini istemesiyle başladı.

İslam'da saltanatın olmadığı gerekçesiyle buna karşı çıkan Hazreti Hüseyin ve beraberindekiler, 10 Ekim 680'de (Hicri 10 Muharrem 61) bugünkü Irak sınırları içinde bulunan Kerbela şehrinde Yezid'in ordusu tarafından şehit edildi.

İslam tarihinin önemli ve acı olaylarından biri olan Kerbela olayı, hicri takvime göre her sene Muharrem ayının 10'una rastlayan Aşure Günü, tüm Müslümanlar tarafından anılıyor.

Kılıç gösterisinde kendi başını kesti! ile ilgili etiketler Irak Hindistan Hazreti Muhammed
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.