Kiev'den büyük kaçış! On binlerce sivil evlerini terk etti

Rusya'nın Ukraynayı işgali 11. güne girerken siviller evlerini terk etmeye devam ediyor. Başkent Kiev yakınlarında yaşayan on binlerce sivil bombaların hedefi olmamak için evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Kiev'e sadece 20 kilometre uzaklıkta cehennemi yaşayan Ukraynalılar, gözyaşlarını tutamadı.

Rus işgalindeki Ukrayna'nin başkenti Kiev'in hemen yanı başındaki İrpin kasabası, Rus savaş uçakları, topçu atışları ve füzelerle vurulmaya devam ediyor. Şehirde kalan siviller ölümden kaçmak için yollara düştü.

Sabah’ın haberine göre; Ukrayna ordusu tarafından Rus birliklerinin geçişini engellemek için havaya uçurulan İrpin Köprüsü'nün altına konulan tahtalar, derme çatma demirler sivillerin hayatını kurtardı.

10 binlerce sivil, Ukrayna ordusunun desteğiyle tahliye edildi. Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, yaralılar bölgedeki askerlerin, gazetecilerin ve gönüllülerin desteğiyle İrpin Nehri üzerinden taşındı.

Kiev'den büyük kaçış! On binlerce sivil evlerini terk etti

Bombardıman altında evlerinden kaçan siviller, yıkılan köprünün diğer ucunda bekleyen otobüslerle şehir merkezine taşındı. Kiev'e sadece 20 kilometre uzaklıkta cehennemi yaşayan Ukraynalılar, gözyaşlarını tutamadı.

Kadınlar, çocuklar, yaralılar köprü üzerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Elden ele eşyalar taşındı. Yaralılar, engelliler ve yaşlılara Ukrayna ordusu askerleri destek oldu.

KÖPRÜ ÜZERİNDE KALP MASAJI

Çatışmada yaralanan siviller de başka geçiş noktası olmadığı için köprüye getirildi. Bombardımanda yaralanan bir sivile sağlıkçı askerler köprü altında uzun süre kalp masajı yaptı. Askerler daha sonra yaralıyı nehrin üzerinde taşıyarak ambulansa bindirdi.

Kiev'den büyük kaçış! On binlerce sivil evlerini terk etti - Resim : 2

"YA ÖLECEKTİK YA ÇIKACAKTIK"

Rusya'nın saldırısında ayağında yaralanan Tanya Teyze, Ukrayna askeri tarafından kurtarıldı. Sivil araçla köprü üzerine gelen Tanya, "Önceki günkü saldırıda ayağımdan yaralanmıştım. Bugün evimizi terk etmek zorunda kaldık. Ya orada ölümü bekleyecektik ya da gidecektik. Annemle birlikte yola düştük. Yoldan geçen bir araç bizi alıp köprüye getirdi" dedi. Gün boyunca devam eden Rus savaş uçaklarının saldırısı yüzünden tahliyeler zaman zaman ertelenmek zorunda kaldı.

Kiev'den büyük kaçış! On binlerce sivil evlerini terk etti - Resim : 3

Rus savaş uçakları köprünün sadece 1 km uzağına bomba yağdırdı. Rus topçularının yaptığı bazı ateşler de tah- liye olan sivillerin çok yakınına düştü. Saldırıların artması üzerine tahliye alanında bekleyen otobüsler geri çekilmek zorunda kaldı.

Kiev'den büyük kaçış! On binlerce sivil evlerini terk etti - Resim : 4

Kiev'den büyük kaçış! On binlerce sivil evlerini terk etti ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna tahliye işgal kiev sivil
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.