Kiev Hayvanat Bahçesi'nde bir lemur maymunu doğdu! Adı Bayraktar oldu

Rusya ve Ukrayna savaşının ortasında, başkent Kiev'deki hayvanat bahçesinde bir lemur maymun doğduğu açıklandı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, küçük maymuna Ukrayna ordusu tarafından kullanılan Türk savaş uçağı Bayraktar'ın adının verildiğini duyurdu. Başkan Klitschko, 4 Mart günü Telegram'da yayınladığı bir video mesajında, "Kiev Hayvanat Bahçesi'nde Bayraktar adlı bir lemur doğdu" diye yazdı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal ve saldırılar bütün şiddeti ile devam ediyor.

Rus askerlerinin, başkent Kiev'e 25 kilometre kadar yaklaşmaları, halkta büyük tedirginlik yaratırken, her alanda yaşam sürüyor.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki hayvanat bahçesinde bir lemur maymunun doğduğu açıklandı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, 4 Mart'ta Telegram'da yayınladığı bir video mesajında, "Ve Kiev Hayvanat Bahçesi'nde Bayraktar adlı bir lemur doğdu" diye yazdı.

Kiev Hayvanat Bahçesi'nde bir lemur maymunu doğdu! Adı Bayraktar oldu

LEMUR MAYMUNU

İri gözlü, uzun kuyruklu maymun familyasından olan ve Afrika’nın doğu kıyısının 250 mil açıklarında, dünyanın en büyük 4. adası olan Madagaskar adasında yaşayan lemur, gündüzleri ağaç dallarında dinlenir, gece faaliyet gösterir. Nebati (bitkisel) ve hayvansal gıdalarla beslenirler. En küçük türleri fare büyüklüğündedir. Kedi makilerin gündüzleri besin aramak için yerde dolaştıkları olsa da, bu sabah ve akşam serinliğinde olur.


UKRAYNA'NIN UMUDU BAYRAKTAR SİHA'SI

Bayraktar insansız hava araçları, Ukrayna tarafından Rusya'ya karşı mücadelede mucize bir silah olarak nitelendiriliyor. Uluslararası savaş gözlemcileri, Rus ordusunun, Ukrayna'yı işgalinde Bayraktar SİHA'larının büyük darbe vurduğu konusunda görüş birliği içinde açıklama yapıyor.

Kiev Hayvanat Bahçesi'nde bir lemur maymunu doğdu! Adı Bayraktar oldu - Resim : 2


BAŞKENT KİEV ARTIK SOKAK SAVAŞLARINA HAZIRLANIYOR

Öte yandan, Kiev Belediye Başkanı Klitschko, şehrin savunmaya hazırlanmaya devam ettiğini de açıkladı. Kiev'in artık sokak savaşlarına hazırlandığı ifade edildi. Başkentte tüm sokakta da her geçen gün artan ve giderek daha fazla kontrol noktası, kısıtlayıcı bloklar ve kirpi tipi araçların olduğu bilgileri var.

Şehir hastanelerine ihtiyaç duydukları ve çalıştıkları her şey sağlanıyor. Yine Kiev'de bulunan doktorların savaşta görevlerinin başında olduğu görüldü. SuperHaber'in elde ettiği bilgilere göre; Kiev'de tüm olumsuz şartlara rağmen, doğum hastanelerinin son 8 gündür faaliyet gösterdiği ve Kiev'de bugün 390 bebeğin doğduğu kaydedildi.

Kiev Hayvanat Bahçesi'nde bir lemur maymunu doğdu! Adı Bayraktar oldu ile ilgili etiketler Ukrayna Kiev Hayvanat Bahçesi lemur Bayraktar Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.