Camiye Bizans bayrağı astılar

Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunmasını hazmedemeyen Rumlar camilere saldırmaya devam ediyor. Köprülü Camisi'ne yapılan saldırının ardından şimdi de Tuzla Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asıldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, provokasyona tepkilerini sert bir şekilde dile getirdi.

Güney Kıbrıs'ta son bir haftadır camilere yönelik provokasyon saldırıları devam ediyor.

Limasol'da bulunan Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılıp duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı yazıların yazılmasının ardından bu kez de Tuzla Camisi'ni hedef aldı.

BİZANS BAYRAĞI ASTILAR

Olay, Larnaka’da Hamit Bey Sokağı'nda meydana geldi. Bölgedeki Tuzla Camisi olarak bilinen camiye kimliği bilinmeyen şahıs veya şahıslar tarafından Bizans bayrağı asıldı.

Camiye Bizans bayrağı astılar

İNCELEME YAPMAYA GİTTİLER

DHA'ya kısa bir açıklama yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalat, yapılanın bir provakasyon olduğunu belirterek, olayı kınadı. Atalay, suçluların derhal bulunması çağrısı yaptı. Rum Kilisesi yetkililerinin ise Tuzla Camisi'nde inceleme yapmaya gittiği öğrenildi.

AK PARTİ'DEN KINAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı. Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Güney Kıbrıs’taki Tuzla köyünde bulunan camiye Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyoruz.

Rum yönetimi, İslam düşmanlığına son vermeli. İslam düşmanlığını teşvik edenler, himaye ettikleri faşistlerin yol açacağı belalarla er geç yüzleşirler..."

Camiye Bizans bayrağı astılar - Resim : 2

BİR TEPKİ DE KALIN'DAN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da açıklamasında şunları söyledi:

"Kıbrıs Limasol'daki Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılmasının ardından Larnaka'daki Tuzla Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asılmasını şiddetle kınıyor ve Rum yönetimini derhal failleri bulmaya davet ediyoruz. İslam düşmanlığına müsamaha gösterilemez."

Camiye Bizans bayrağı astılar ile ilgili etiketler cami DHA Güney Kıbrıs Bizans bayrak provokasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.