Kıbrıslı Rumların Türk kompleksi bunu da yaptırdı!

Kıbrıs Rum yönetiminin Türk kompleksi ilginç bir olayla bir kez daha gözler önüne döküldü. Limasol kentinde ‘Teknik okul’ adlı meslek lisesinde kullanılan yer karoları Türk malı olduğu gerekçesi ile tek tek söktürüldü...

Rum Fileleftheros gazetesinin haberine göre, okulda tadilat çerçevesinde KKTC’de üretilen mozaik yer kaplama malzemesi ve parke taşı kullanılınca,- okul yönetimi, ‘sökün’ kararı aldı.

Gazetenin haberine göre, Rum müteahhit daha ucuz olduğu gerekçesiyle AB’nin kuralları çerçevesinde ve Rumlara göre yasal yollardan KKTC’den mozaik yer döşemesi malzemesi satın aldı.

Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre Rum yönetiminde üretilen yer kaplamaları daha kalın. KKTC’de üretilenler ise, daha ince. Müteahhit okulun bahçe zemininde bir bölümü KKTC’den aldığı malzeme ile döşedi.

rum_okulu3

PARA TÜRK ORDUSUNA GİDİYOR

Olay Rum medyasına haber oldu. Rum medyası, “Limasol teknik okulunda daha geçen hafta işgal etkinliği düzenlendi. (Rum tarafında işgal kelimesi Türkiye’nin 1974’te gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı için kullanılıyor) Bir yandan Türk işgalini kınayacak, Türk tarafından alınan malların Türk ordusuna kaynak olduğunu savunacaksınız, öte yandan Türk tarafından gelen malzemeyi okula döşeteceksiniz” eleştirisini yaptı.

Kıbrıslı Rumların Türk kompleksi bunu da yaptırdı! ile ilgili etiketler Kıbrıs KKTC rum kesimi limasol türk malı karo seramik
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.