Kıbrıs konferansı Cenevre'de başladı

5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferans, BM Genel Sekreteri Guterres ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar arasındaki ikili görüşmeyle başladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ersan Saner, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve beraberindeki heyet, Birleşmiş Milletler öncülüğünde düzenlenen gayri resmi ‘’Kıbrıs Konferansı’’na katılmak üzere İsviçre’nin Cenevre kentine gitti.

Konferans, BM Genel Sekreteri Guterres ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar arasındaki ikili görüşmeyle başladı.

Kıbrıs konferansı Cenevre'de başladı

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ada’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, "Bizim amacımız, KKTC adına orada Kıbrıs Türk halkının seçilmiş lider olarak yeni iradenin ortaya konulması, yeni vizyonun anlatılmasıdır. Kıbrıs’ta artık çok şeyler değişmiştir, çok farklı beklentiler vardır. Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ve Türkiye’nin tutumu vardır. Dolayısıyla biz orada artık federal temelde bir anlaşmanın olamayacağını, Kıbrıs’ta yan yana yaşayan, iki bağımsız, egemen ve eşit devletin iş birliğiyle ancak Kıbrıs’ta bir anlaşma olabileceğini söyleyeceğiz" demişti

KKTC Cumhurbaşkanı, Cenevre’de meselenin esasını, prensiplerini ve egemenliği görüşeceklerini vurgulayarak güven yaratıcı önlemler, kapalı Maraş gibi konuları görüşmeye niyetlerinin olmadığını ifade etmişti.

 

Kıbrıs konferansı Cenevre'de başladı ile ilgili etiketler İsviçre Kıbrıs KKTC Cenevre konferans
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.