Kıbrıs Harekatı reytinge kurban gidiyor! TRT 1'in yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs aynı gün Bir Zamanlar Çukurova.. Çok sert sözler!

Kıbrıs Harekatını ve Kıbrıs Türklerini konu alan TMC yapımın yeni dizisi yakında TRT 1'de başlayacak. Ahmet Kural ve Pelin Karahan'ın başrolde olduğu Bir Zamanlar Kıbrıs ile ilgili çarpıcı sözler söyleyen köşe yazarı Yüksel Aytuğ, dizinin isim tercihinden yayın gününün seçimine kadar tüm detayları anlattı.

TRT 1'de yeni başlayacak olan Bir Zamanlar Kıbrıs, Kıbrıs Harekatını ve Kıbrıs Türklerinin çektiği zulmü konu alıyor. Daha önce Kıbrıs ile ilgili bir dizinin çevrilmediğine ve konunun anlaşılması için yeterli tanıtımın yapılmadığına değinen Yüksel Aytuğ, TRT 1 ve dizinin yapımcılarına eleştiride bulundu.

İŞTE O KÖŞE YAZISI!

TRT 1'in yeni dizisinin Kıbrıs hakkında olacağını duyunca mutlu olmuştum. Çünkü Kıbrıs Türklerinin çektiği zulüm ve anavatanın desteğinde ulaştıkları zafer, film ve dizilerde yeterince tanıtılamamıştı. Devlet televizyonunun konuya el atması kamu yayıncılığı açısından olumlu bir gelişmeydi.

Kıbrıs Harekatı reytinge kurban gidiyor! TRT 1'in yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs aynı gün Bir Zamanlar Çukurova.. Çok sert sözler!

Ancaaak... Dizinin ismini ve yayın gününü öğrenince TRT'nin kaş yaparken göz çıkardığını fark ettim. İsim olarak 'Bir Zamanlar Kıbrıs'ı seçmişlerdi. Oysa ekranda Atv'nin ilgiyle izlenen dizisi Bir Zamanlar Çukurova'nın yayını devam ediyordu. Üstelik ikisi de dönem dizisiydi. Bu rastlantı (!) yetmiyormuş gibi TRT, diziyi perşembe günü Bir Zamanlar Çukurova'nın karşısına koydu. O zaman anladım ki, maksat üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Koskoca TRT kurumunun, kendi dizisine isim koyarken, Atv'nin marka dizilerinden birinin şanından, şöhretinden, reytinginden yararlanmayı düşünmesi tek kelime ile 'ayıp'tır.

Bir Zamanlar Kıbrıs' dizisinin ilk kareler geldi! - Magazin Haberleri -  Milliyet

Yok eğer koca TRT'de bir dönem dizisine orijinal isim bulabilecek kimse kalmadıysa, o daha vahim bir durum... Diyeceksiniz ki, 'Bir Zamanlar Amerika' filmi ne olacak? Adı üzerinde, o bir film. Üstelik yıllar önce vizyona girmiş. Aynı gün, aynı isimle, aynı ülkenin ekranında yayınlanan ikinci dizinin mazereti ya da içtihadı olabilir mi?

 

Kıbrıs Harekatı reytinge kurban gidiyor! TRT 1'in yeni dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs aynı gün Bir Zamanlar Çukurova.. Çok sert sözler! ile ilgili etiketler Bir Zamanlar Çukurova Bir Zamanlar Kıbrıs
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.