Kibirleriyle ünlü İngilizler Euro 2020'ye böyle gölge düşürdü....

Avrupa Şampiyonası'nda zafer, dün akşam İngiltere'yi kendi seyircisi önünde penaltılarla deviren İtalya'nın oldu. Karşılaşmaya damga vuran ise maç öncesi İngiliz taraftarların taşkınlığı, karşılaşma sonrası ise İngiliz futbolcuların kibirli tavrı oldu!

EURO 2020 finalinde İngiltere’yi penaltılarla yenen İtalya kupayı 53 yıl sonra ülkesine götürdü. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası finaline kalan ev sahibi İngiltere ise, Londra’daki Wembley Stadı’nda büyük hezimet yaşadı.

Seri penaltı atışlarında rakibine 3-2’lik üstünlük sağlayan İtalya, Teknik Direktör Roberto Mancini yönetiminde şampiyonluğunu ilan etti. Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk şampiyonluğunu 1968 yılında yaşayan İtalya, tarihinde ilk kez bu turnuvada finale kalan ev sahibi İngiltere karşısında elde ettiği zaferle tarihi bir başarıya imza atarak ikinci şampiyonluğunu elde etti.

TURNUVAYA İNGİLİZ KİBRİ DAMGA VURDU

Ancak İtalya'nın büyük zaferine İngilizlerin kibri gölge düşürdü.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası final maçı öncesinde İngiliz taraftarlar, maçın oynanacağı Wembley Stadyumu etrafını adeta birbirine kattı. Polis çıkan olayları güçlükle kontrol altına alırken futbola gölge düşüren

1 ay boyunca Wembley'deki finali bekleyen İngilizler, İtalya yenilgisinin ardından öfkeliydi. Dev maça biletsiz giren binlerce taraftarın oluşturduğu çirkin görüntüler, maç sonunda futbolculara yapılan ırkçı saldırıyla devam etti.

Sadece taraftarlar değil İngiliz futbolcular da geceye gölge düşürdü! Kupa seremonisinde boyunlarına takılan ikincilik madalyasını çıkaran İngiltere Milli Takımı oyuncuları büyük tepki topladı.

Kibirleriyle ünlü İngilizler Euro 2020'ye böyle gölge düşürdü....

Kısa süre önce Avrupa Birliği'nden ayrılarak Avrupa değerleri ile ters düşen İngiltere, yeşil sahalarda sergilediği bu tavır ile de kıta değerlerini benimsemediğini gözler önüne serdi.

Kibirleriyle ünlü İngilizler Euro 2020'ye böyle gölge düşürdü.... ile ilgili etiketler İngiltere İtalya avrupa şampiyonası ingiliz taraftar
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.