Floyd Mayweather Khabib Nurmagomedov maçı ne zaman?

Khabib Mayweather maçı ne zaman? Geçtiğimiz günlerde dünyada gündem haline gelen Rus boksör Khabib Nurmagomedov'un İrlandalı McGregor ile dövüşü büyük ilgi görmüştü. Şimdi de veteran boksör Floyd Mayweather'a meydan okuyan Khabib'in teklifi kabul edildi. Bu gelişme maçın ne zaman yapılacağı sorusunu akıllara getirdi. Khabib Mayweather maçı ne zaman sorusuna yanıt arayan sporseverler internette araştırmalar yapıyor. Peki Khabib Mayweather dövüşü ne zaman? Khabib kimdir? Mayweather kimdir?

Khabib Mayweather maçı ne zaman? 27-0'lık yenilmezlik serisine sahip Rus boksör Khabib Nurmagomedov 50-0'lık yenilmezlik serisine sahip bir başka boksör olan Floyd Mayweather'a meydan okudu. İrlandalı McGregor'u mağlup eden iki boksörün dövüşü tüm dünya tarafından gelmiş geçmiş en büyük UFC karşılaşması olarak görülüyor. Peki Khabib Mayweather maçı ne zaman oynanacak? Ne zaman dövüşecekler? Mayweather kimdir? Khabib kimdir? İşte detaylar...

Floyd Mayweather Khabib Nurmagomedov maçı ne zaman?

KHABİB MAYWEATHER MAÇI NE ZAMAN?

Veteran boksör Floyd Mayweather, son günlerin konuşulan Dağıstan asıllı Rus kafes dövüşçüsü Khabib Nurmagomedov'n meydan okumasını kabul etti. İkilinin 2019'da karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

UFC hafif sıklet dövüşçüsü Khabib Nurmagomedov'un, emekli boksör Floyd Mayweather'a yaptığı medyan okuma yanıt buldu.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kafes dövüşünde İrlandalı Connor McGregor'u yenerek hafif sıklet şampiyonluğu unvanını koruyan Khabib'in "Haydi Floyd, şimdi biz dövüşmeliyiz. 50-0'a karşı 27-0. Hiç kaybetmeyen iki adam, neden olmasın? Çünkü ormanda sadece bir kral vardır." sözlerine Mayweather kendi stilinde bir yanıt verdi.

Instagram hesabından bir paylaşım yapan 41 yaşındaki veteran boksör, çeşitli medya kuruluşlarına hitaben "Çek defterlerinizi çıkarın" dedi ve "Las Vegas'ı tekrar harika yapalım." ifadelerini kullandı.

Mayweather'ın McGregor ile maçında onu düşüremediğini söyleyen Khabib, "Şu anda kral benim çünkü o McGregor'u düşüremedi ve ben kolayca yere serdim." dedi..

Tüm zamanların en iyi boksörlerinden biri olarak görülen Amerikalı boksör Mayweather, McGregor galibiyetinin ardından 50-0'lık yenilmezlik unvanına sahip olarak kariyerine nokta koyduğunu açıklamıştı.

KHABİB MAYWEATHER NE ZAMAN DÖVÜŞECEK?

Mayweather, Ağustos 2017'de McGregor'u yendikten sonra herhangi bir maça çıkmamış ve Manny Pacquiao ile bu yıl karşılaşmak üzere emeklilikten geri dönebileceğini söylemişti.

DÜNYA ONU KONUŞUYOR

Khabib Nurmagomedov'a bir destek de ABD'den geldi. Ünlü rap şarkıcısı 50 Cent, UFC'nin yaptırımlarını yanlış olarak nitelerken Rus sporcuya bir teklifte bulundu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan 50 Cent, Khabib ve ekibinin, McGregor'a bir şey yapmadığına dikkat çekerken "UFC'nin Khabib'e yaptıklarını doğru bulmuyorum. Bellator'da benim için dövüşürse kendisine 2 milyon Euro nakit para ödeyeceğim" ifadelerini kullandı.

MCGREGOR'A BİR ŞOK DAHA

Karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında Khabib Nurmagomedov'un ağır üstünlük kurduğu İrlandalı Conor McGregor'a 1 ay zorunlu istirahat verildi.

UFC yönetimi tarafından yapılan açıklamada, McGregor'un ilgili sağlık kriterlerini henüz karşılayamadığı belirtildi. Khabib'in ağır hasarlı bıraktığı İrlandalı boksör, UFC tarafından 1 ay zorunlu istirahate ayrıldı. İrlandalı dövüşçü, 20 Ekim 2018 tarihinden sonra yapılacak maçlarda ringe çıkabilecek. McGregor'un ayrıca tam anlamıyla iyileşme sürecini atlatana kadar dövüşmesi yasaklandı.

MAYWEATHER DA TARTIŞMALARA DAHİL OLDU

Connor McGregor ile Khabib Nurmagomedov arasındaki müsabaka bitmesine rağmen tartışmalar son bulmuyor. McGregor'u yenmesinin ardından kafesten atlayıp İrlandalı'nın ekibine saldıran Khabib Nurmagomedov hakkında ünlü boksör Floyd Mayweather çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Khabib'in bu yaptığının büyük bir skandal olduğunu dile getiren ABD'li sporcu, ona büyük bir cezanın geleceğini dile getirdi. Mayweather konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

"McGregor ile pek uyuştuğumuz söylenemez. Herkes ondan yenilmezlik bekliyor. McGregor zor bir rakip ama onun rakibi kafesten atlayıp oradaki insanlara saldırdı. Bu çok profesyonellik dışı bir hareket. Elbette bunun cezası ağır olacak.

2006'da Zab Judah ile yaptığım dövüşte ringe girilmişti ve büyük cezalar verilmişti. Yanlış hatırlamıyorsam 7'li hanelerde cezalar... Kafesten atlayıp kalabalık arasından birileriyle dövüşmenin cezası çok ağırdır."

HABIB'DEN 'SÖZLEŞMEYİ FESHEDERİM' MESAJI!

Habib Nurmagomedov, tarihi maçın ardından aleyhinde slogan atılması nedeniyle ringin dışına zıplayarak, arbede çıkmasına neden olmuştu. Olaylı müsabakadan sonra resmi Instagram hesabından UFC'ye yönelik sitem dolu açıklamalar yaptı. Nurmagomedov, gerekirse sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebileceğini söyledi.

Habib Nurmagomedov'un açıklamaları şöyle:

"Neden otobüsümüze saldırıp arkadaşlarımızı yaralayan kişileri cezalandırmıyorsunuz, neredeyse bizi öldüreceklerdi, neden kimse onların benim dinimi, ırkımı ve ailemi aşağılamasına bir şey demiyor? Her iki taraf da kavgaya karışmışken neden sadece benim takımım cezalandırılıyor? Eğer bu olayları benim başlattığımı söylerseniz ben de aslında onların başlattığı şeyi kendim bitirdim derim.

Eğer ille de birini cezalandıracaksanız beni cezalandırın, arkadaşım Zubaira Tukhugov'un bu olanlarla ilgisi yok. Eğer arkadaşımın bu durumuna sesiz kalacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Sadece Conor'a vurdu diye Zubaira'nın dövüşünü iptal ettiniz, fakat bir noktayı kaçırıyorsunuz eğer videoyu incelerseniz önce Conor McGregor'un başka bir takım arkadaşıma vurduğunu görürsünüz.

Şunu bilmenizi isterim ki eğer arkadaşımı bu oyunun dışına itmeye kalkarsanız yalnız onu değil beni de kaybedersiniz. Biz Ruslar kardeşlerimizi asla yarı yolda bırakmayız ve sonuna kadar bu uğurda gideriz. Yine de Tukhugov'u kovarsanız benim kontratımı da bozmayı unutmayın çünkü siz yapmazsanız kontratımı tek taraflı olarak kendim feshederim. Son bir şey daha, bana henüz vermediğiniz param da sizde kalabilir, bu parayı vermekle ilgili bayağı meşgul görünüyorsunuz, umarım boğazınıza yapışmaz. Biz burada onurumuzu koruyoruz ve bu bizim için her şeyden daha önemli. Bu uğurda sonuna kadar gideceğiz." dedi.

MUHAMMED ALİ ETKİSİ

Karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında İrlandalı Conor McGregor'u yenerek şampiyonluk kemerini koruyan Dağıstanlı Khabib Nurmagomedov, spor dünyasında son zamanların en çok konuşulan isimleri arasında yer aldı.

İki dövüşçünün yaşadığı tartışmalar ve ikili arasındaki geçmişe dayanan olaylar nedeniyle gerilimli bir ortamda gerçekleşen müsabaka, karma dövüş sanatlarının en büyük maçlarından biri olarak benimsendi.

Karma dövüş sanatlarının ilk Müslüman şampiyonu olma unvanına sahip 30 yaşındaki Avar Türkü Nurmagomedov'un galibiyeti, karşılaşma öncesi ve sonrası yaptığı açıklamalar, Müslüman dünyasında Muhammed Ali etkisi oluşturdu.

Karşılaşmanın ardından salonda çıkan olaylar, Nurmagomedov'un müsabakayı kazanması ve sonrasında "Bana terörist dediler. Conor McGregor dinime, ülkeme, babama hakaret etti. Brooklyn'e geldi ve benim otobüsüme saldırdı. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez." şeklindeki ifadeleri, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı verilen en iyi cevap olarak yorumlandı.

"PENÇELERİYLE BU KEZ MCGREGOR'U YARALADI"

Daily Mail'de yer alan haberde, McGregor'un Floyd Mayweather ile yaptığı boks maçının ardından karma dövüş sanatlarına beklenen dönüşü yapamadığı belirtilerek, "McGregor'un dönüşü, seyircilerin desteği ve oluşturulan karnaval havasına rağmen Nurmagomedov nedeniyle yarıda kaldı. 9 yaşında ayıyla güreşen Nurmagomedov, pençeleriyle bu kez McGregor'u yaraladı." ifadeleri kullanıldı.

New York Times'ın haberinde, Nurmagomedov'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den aldığı tebrik telefonu ön plana çıkarılarak, "Nurmagomedov galip gelerek karma dövüş sanatlarının en büyük yıldızı McGregor'un sözlü ve fiziksel saldırılarına en iyi cevabı verdi." yorumu yapıldı.

Ayrıca haberde, Dağıstanlı dövüşçünün "Conor McGregor dinime, ülkeme, babama hakaret etti. Brooklyn'e geldi ve benim otobüsüme saldırdı. Kimse, bir diğerinin dinine, ülkesine hakaret edemez." ifadeleri öne çıkarıldı.

KHABİB NURMAGOMEDOV KİMDİR?

Habib Abdulmanapoviç Nurmagomedov (d. 20 Eylül 1988), Avar asıllı Rus karma dövüş sanatçısı. Şu anki UFC hafif siklet şampiyonudur. 27 müsabakalık yenilgisiz kariyeriyle, karma dövüş sanatlarında güncel en uzun süre yenilgisiz seriye sahip kişidir. UFC'nin ilk Rus ve ilk Müslüman şampiyonudur.

Karma dövüş sanatları kariyeri

Habib Nurmagomedov ilk profesyonel MMA müsabakasına Eylül 2008'de çıktı ve bir ayda dört galibiyet alarak kariyerine hızlı bir giriş yaptı. 11 Ekim 2008 tarihinde Moskova'da ilki yapılan Atrium Kupası turnuvasında üç rakibini de yenip şampiyon oldu. Sonraki üç yılda çıktığı 12 müsabakayı da kazanarak yenilgisizliğini sürdürdü. Bu 12 müsabakanın sadece 1 tanesi jüri oylamasına gitti. Rusya ve Ukrayna'da çıktığı müsabakalarda oluşan 16 müsabakalık yenilgisiz kariyeri ona UFC'nin kapılarını sonuna kadar açtı.

Ultimate Fighting Championship
İlk müsabakaları ve şampiyonluk takibi
2011'in sonlarında Nurmagomedov UFC ile altı müsabakalık anlaşmaya vardı.

20 Ocak 2012 tarihinde UFC on FX 1 şovunda, UFC'deki ilk müsabakasına çıktı ve rakibi Kamal Shalorus'u üçüncü rauntta pes ettirdi.

Nurmagomedov bir sonraki galibiyetini 7 Temmuz 2012'deki UFC 148 şovunda Gleison Tibau karşısında jüri kararıyla aldı.

Nurmagomedov'un bir sonraki rakibi bu sefer Thiago Tavares oldu. 19 Ocak 2013'te UFC on FX 7 şovunda gerçekleşen müsabakada rakibini ilk rauntta nakavt etti.

Nurmagomedov 23 Mayıs 2013'te UFC 160 şovunda Abel Trujillo'yu jüri oylamasıyla yendi. Bu müsabakanın tartısında siklet limitini 1.13 kg ile aşan Nurmagomedov alacağı ücretin belli bir kısmına rakibi Trujillo'ya vermek zorunda kaldı. Nurmagomedov ayrıca bu maçta 27 yere çekme denemesinin 21'inde başarılı olarak UFC tarihinde bir maçta rakibini en çok yere çeken isim olma rekorunu kırdı.

Beşinci UFC müsabakaında 21 Eylül 2013'te UFC 165 şovunda Pat Healy ile karşılaştı ve rakibini jüri kararıyla yendi. UFC başkanı Dana White maç sonu Nurmagomedov hakkında övgü dolu sözler söyledi. "Rakibini kaldırıp yere çakması Matt Hughes'u hatırlattı bana. Bu Matt Hughes tarzı bir hareketti. Bu çocuk heyecan verici. Bu çocukla büyük işler yapacağız gibi gözüküyor"

Aralık 2013'te Nurmagomedov, Gilbert Melendez'e sosyal medyadan meydan okudu. İkili için 22 Şubat 2014'teki UFC 170 şovunda müsabaka ayarlandı fakat açıklanmayan bir sebepten dolayı müsabaka iptal edildi. Melendez'in yerini takım arkadaşı Nate Diaz'ın alması bekleniyordu fakat Nate Diaz müsabaka teklifini geri çevirdi. Nurmagomedov hayal kırıklığını The MMA Hour programında şu sözlerle ifade etti, "Eğer en iyilerle dövüşmeye isteklilerse, en iyilerle dövüşmeliler. Eğer isterlerse kafeste ikisiyle birden başa çıkabilirim."

Nurmagomedov'un bir sonraki rakibi Rafael dos Anjos oldu. 19 Nisan 2014'teki UFC on FOX 11 şovunda rakibini dominant performans göstererek jüri kararıyla mağlup etti.

Nurmagomedov, 27 Eylül 2014'te Donald Cerrone ile karşılaşmayı bekliyordu fakat geçirdiği diz sakatlığı nedeniyle müsabaka iptal oldu. Müsabaka bu sefer 23 Mayıs 2015'teki UFC 187 için ayarlandı fakat Nurmagomedov yine bir diz sakatlığı geçirdi ve müsabakadan çekildi. Yerini John Makdessi aldı.

11 Aralık 2015'teki The Ultimate Fighter 22 Finale şovunda rakibi bu sefer Tony Ferguson oldu. Ekim ayında geçirdiği bir diğer sakatlık yüzünden bu müsabakadan da çekilmek zorunda kaldı ve yerini Edson Barboza aldı.

Tony Ferguson müsabakası 16 Nisan 2016'daki UFC on Fox 19 şovunun ana olayı için yeniden ayarlandı. Nurmagomedov'un rakibi Ferguson 5 Nisan tarihinde akciğer rahatsızlığı nedeniyle maçtan çekilmek zorunda kaldı ve yerini Darrell Horcher aldı. Müsabakaya kısa bir süre kaldığı için, müsabaka 70.3 kilo yerine 72.6 kiloda yapıldı. Nurmagomedov müsabakayı ikinci rauntta teknik nakavt ile kazandı.

Eylül 2016'da Nurmagomedov, UFC hafif siklet şampiyonu Eddie Alvarez ile UFC 205 veya UFC 206 şovlarında karşılaşmak için iki ayrı sözleşmeye imza attı. UFC başkanı Dana White da müsabakanın UFC 205 veya UFC 206 şovunda yapılacağını onayladı. Ancak 26 Eylül tarihinde UFC, Eddie Alvarez'in unvanını Nurmagomedov yerine tüy siklet şampiyonu Conor McGregor'a karşı koruyacağını resmen duyurdu. Nurmagomedov memnuniyetsizliğini sosyal medyadan dile getirdi ve Eddie Alvarez'i "zırva şampiyon" UFC'yi de "ucube gösterisi" olarak nitelendirdi.

Nurmagomedov şampiyonluk müsabakası yerine UFC 205'te Michael Johnson ile karşılaşmak zorunda kaldı. Rakibini dominant performansla üçüncü rauntta pes ettirdi.

4 Mart 2017'deki UFC 209 şovu için Tony Ferguson ile üçüncü kez müsabakası ayarlandı ve bu sefer ortada UFC geçici hafif siklet şampiyonluğu da vardı. Nurmagomedov maça bir gün kala tartı için kilo verirken rahatsızlandı ve müsabakadan çekilmek zorunda kaldı.

Nurmagomedov 30 Aralık 2017'deki UFC 219 şovunda Edson Barboza ile karşılaştı. Rakibini üç rauntta da domine eden Nurmagomedov müsabakayı jüri kararıyla kazandı. Müsabakanın ardından UFC kariyerindeki ilk gecenin performansı bonusunu kazandı.

UFC Hafif Siklet Şampiyonluğu
Tony Ferguson ile müsabakası dördüncü kez 7 Nisan 2018'deki UFC 223 ana olayı için ayarlandı. Müsabaka Conor McGregor'un elinden alınan UFC hafif siklet şampiyonluğu içindi. Ancak 1 Nisan 2018'de Tony Ferguson'nun dizini sakatladığı duyuruldu ve yerini UFC tüy siklet şampiyonu Max Holloway aldı. 6 Nisan tarihinde New York Eyaleti Atletik Komisyonu, müsabakaya çıkmak için aşırı kilo verdiği gerekçesiyle Max Holloway'i müsabakadan çekti. Holloway'in yerini Al Iaquinta aldı fakat kendi maçı için 70.8 kg tartılan Iaquinta, hafif siklet şampiyonluk müsabakası ağırlık limiti olan 70.3 kg'ın üstünde tartıldığı için kazansa bile yeni şampiyon olamayacaktı. Nurmagomedov müsabakayı beş raunt boyunca domine etti ve rakibini jüri kararıyla yenip UFC hafif siklet şampiyonu oldu.

3 Ağustos 2018 tarihinde, Nurmagomedov'un ilk unvan savunmasını eski şampiyon Conor McGregor'a karşı UFC 229'da yapacağı duyuruldu. 6 Ekim'de gerçekleşen müsabakayı dominant bir görüntü çizen Nurmagomedov, 4. rauntta McGregor'u pes ettirerek kazandı ve unvanını başarıyla korudu. Maçtan sonra Nurmagomedov, kafesinin üstünden atlayıp kendisini provoke eden McGregor'un köşesindeki Dillon Danis'e saldırdı. Kafes içindeki kargaşada da Nurmagomedov'un köşesindeki Zubaira Tukhugov ve Islam Makhachev de, McGregor'a saldırdı. Nurmagomedov maç sonrası atletik komisyondan özür diledi ve "İnancım ve ulusum hakkında konuşamazsın. Bu tür şeyler benim içim çok önemlidir." sözleriyle kendini savundu.

FLOYD MAYWEATHER KİMDİR?

 

Floyd Mayweather, Jr. (doğum ismi Floyd Joy Sinclair; 24 Şubat 1977), Tüm zamanların en iyi boksörlerinden biri olarak görülen, Profesyonel boksta, WBA'da Valter sıklet, Süper Valter Sıklet, WBC'de Velter Sıklet, Süper Velter Sıklet ve WBO'da Velter Sıklette kemer sahibi Amerikalı boksör.

Kariyeri

Halen profesyonel olarak yenilgisiz ve beş dünya şampiyonluğu, on dünya şampiyonluğu ve dört farklı ağırlık sınıfında şampiyonluğu bulunmaktadır. Mayweather, iki kez Halka dergisinin (1998 ve 2007 yılında ödül kazandı) Yılın Dövüşçüsü; 2007 yılında Amerika Boks Yazarları Derneği'nin (BWAA) Yılın Dövüşçüsü ödülünü ve 2007, 2008, 2010, 2012, 2013, ve 2014 yıllarında En İyi Dövüşçü ESPY Ödülünü kazandı.

Mayweather, WBC, WBA WBC Süper ve WBA, ve yarı orta sıklet şampiyonu oldu. Ayrıca, Sports Illustrated, ESPN, BoxRec, Fox Sports, Yahoo! Sports dahil olmak üzere birçok spor haberleri ve boks web siteleri tarafından dünyanın en iyi boksörü olarak değerlendirilmiştir. Mayweather, 2012 ve 2013'te Forbes ve Sports Illustrated tarafından ve 2014 yılında yine Forbes listesinde çok kazanan 50 sporcu ve dünyanın en yüksek ücretli sporcusu olarak gösterilmiştir.

Floyd Mayweather, Jr., WBO yarı orta sıklet şampiyonu[14] ve şu anda The Ring pound-for-pound listesinde birinci sıradadır.

Floyd Mayweather, Jr. Eylül 2015 tarihinde boksu bıraktığını duyurmuştur.

Floyd Mayweather Khabib Nurmagomedov maçı ne zaman? ile ilgili etiketler Khabib Nurmagomedov floyd mayweather kimdir ne zaman dövüşecek maç ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.