Ketojenik diyet nedir? Şahan Gökbakar'ın diyeti!

Ketojenik diyet nedir? Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, 28 kilo verdiğini açıklayarak zayıflama sırrını açıkladı. Gökbakar,"Geçen kasım ayı itibariyle ketojenik beslenme uyguladım." dedi. Peki Ketojenik diyet nedir? Detaylar haberimizde...

Ketojenik diyet nedir? Verdiği kilolarla dikkat çeken Şahan Gökbakar, 28 kilo verdiğini açıkladı. Gökbakar, zayıflama sırrını sosyal medyada verdi. Şahan Gökbakar'ın uyguladığı diyet ise merak konusu oldu. Ketojenik diyet nedir?

Ketojenik diyet nedir? Şahan Gökbakar'ın diyeti!

KETOJENİK DİYET NEDİR?

Ketojenik sözcüğü ‘keton' kelimesinden köken alır. Keton aslında hücrelerin kullandığı bir enerji kaynağıdır ve karaciğer tarafından üretilir. Ketojenik diyet ile birlikte kanda keton seviyeleri yükselir. Bu duruma ‘ketozis' adı verilmektedir. Kanda şekeri azaldığında ve yağ seviyeleri arttığında hücreler ketonlardan enerji sağlayabilir. Karbonhidratları enerji kaynağı olarak kullanmaktansa yağı yakıta çevirir.

KETOJENİK DİYETİN 7 SAKINCASI

1. Kişiler ketojenik diyeti yüksek proteinli diyetle karıştırabiliyorlar. Bu sefer vücut enerjiyi proteinden almaya çalışıyor. Bu da sistemde kas kaybına yol açabiliyor. Kas kaybı demek de metabolizmanın yavaşlaması demektir. Bu tarz diyetten çıktıktan sonra kişiler verdikleri kiloları katlanarak alabilirler. Aynı zamanda böbrek sorunları da yaşanabilir.
2. Lifli gıdalar tüketilmediğinden ciddi bağırsak sorunları yaşanabilir.
3. Yüksek yağlı bir diyet tarzı olduğundan LDL (kötü kolesterol) yükselebilir ki bazı çalışmalar da bunu desteklemektedir.
4. Karaciğere fazla yüklenme olduğundan özellikle karaciğerinde sorun olanların ciddi rahatsızlıklarla karşılaşmaları söz konusu olabilir.
5. Besinlerde kısıtlanmaya gidildiğinden vücutta vitamin/mineral eksikliklerinin oluşması çok büyük olasılıktır.
6. Beyin glikoz ile çalışır. Bu tarz diyetlerde beyin fonksiyonları yavaşlayabilir ve kişilerde kafa karışıklığı, asabiyet ve benzeri semptomlar görülebilir.
7. Amerikan Kardiyoloji Konferansında 22 yıl süren bir çalışmanın sonuçlarına yer verildi. Bu çalışmada düşük karbonhidratlı diyetleri uygulayanlarda kalp ritm bozukluğuna daha fazla rastlandığı görüldüğü belirtildi. Kalp ritm bozuklukları kişileri felçten ölüme kadar sürükleyebilen ciddi bir rahatsızlıktır.

 Şahan Gökbakar nasıl zayıfladığını Instagram hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı:

"Son dönemlerde en çok duyduğum şey 'Zayıflamışsın' ve beraberinden gelen bir çok soru.

Kısa bir bilgilendirme yapayım. Her hangi bir operasyon geçirmedim mide ile ilgili. Tamamen yeme içme değişikliği yaptım.

Geçen kasım ayı itibariyle ketojenik beslenme uyguladım.

Nedir ketojenik beslenme, internetten araştırırsınız. Toplamda 27-28 kilo verdim, 5-6 ay gibi bir sürede.

Fazla kasmadan devam edip biraz daha vereceğim. Azim, kararlılık ve irade dilerim, tüm kilo vermek isteyenlere"

 

Ketojenik diyet nedir? Şahan Gökbakar'ın diyeti! ile ilgili etiketler Şahan Gökbakar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.