Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı

Hindistan kontrolündeki Keşmir'de güvenlik güçleri ile militanlar arasındaki çatışmada ölen büyükbabasının üzerine oturmuş ağlayan bu 3 yaşındaki çocuğun fotoğrafı dünya çapında infiale yol açtı.

Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir'de güvenlik güçlerince öldürüldüğü iddia edilen Beşir Ahmed'in göğsünün üzerine oturan 3 yaşındaki torununun fotoğrafı, bölgenin ve Pakistan'ın gündemi haline geldi. Dün paylaşılan görüntünün ardından Hindistan'ın Cammu Keşmir'deki uygulamalarını sık sık uluslararası kamuoyunun gündemine taşıyan Pakistan'dan tepki açıklamaları geldi.

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı

DEDE İLE TORUN ÇATIŞMA DEVAM ETTİĞİ İÇİN BİR SÜRE BU ŞEKİLDE KALDI

Müslümanların çoğunlukta olduğu Keşmir'in Sopore kasabasında Hint polisinin ateşi sonucu ölen 65 yaşındaki dedesinin üstüne oturup ağlayan torun, çatışma devam ettiği için bir süre bu şekilde kaldı.

O sırada çevredekilerin kaydettiği video ve fotoğraflarda, 3 yaşındaki çocuğun, güvenlik güçlerinin ateşi kesmesi sonucu bir duvarın arkasına geçtiği görülüyor.

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı - Resim : 2

HİNDİSTAN: SİLAHLI MUHALİFLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Hindistan yönetimi, Beşir Ahmed Han isimli kurbanın silahlı muhalifler tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

Ailesi ise, çatışma sırasında Ahmed Han'ın hedef alındığını ve torununun yanında katledildiğini belirtti.

Nüfusunun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Keşmir'de Hinduların ve merkezi yönetimin baskıları nedeniyle güvenlik güçleri ve ayrılıkçı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.

O DA UNUTULMAZ FOTOĞRAFLAR ARASINA GİRDİ

Dünya tarihinde öyle olaylar var ki bu fotoğraflar, binlerce kelime yerine her şeyi bütün çıplaklığıyla anlatıyor. Beşir Ahmed'in dedesinin cesedi üzerine oturduğu fotoğraf gibi, İsrail askerlerinin öldürdüğü Mhammed de zihinlere kazılmıştı. İşte o unutulmaz karelerden birkaçı...

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı - Resim : 3

Filistinli Muhammed Durra

Muhammed Durra 17 sene önce bugün, 2000 yılında, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu babasının kucağında şehit olmuştu. İsrail askerleri, 45 dakika boyunca babasının bedenine korku içinde sığınan Durra'ya kurşun sıkmıştı. Son nefesini verirken çırpınan küçük bedeni, zihinlerde ki yerini korumaya devam ederken, Durra'nın ardındannice çocuk daha İsrail askerlerince insafsızca katledildi, katledilmeye de devam ediyor.

Fotoğrafın sahibi depresyona girerek intihar etmişti!

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı - Resim : 4

Fotoğrafçı Kevin Carter, Sudan'da Birleşmiş Milletler gıda bölgesine yerde sürünerek gitmek isteyen ve arkasında akbaba bekleyen çocuğun fotoğrafını çekmesiyle 1994 yıllında 'Pulitzer Ödülü'ne layık görülmüştü. Kevin Carter, daha sonra çektiği bu fotoğraf üzerine depresyona girerek intihar etmişti.

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı - Resim : 5

Vietnam Savaşı'nın Simgesi Küçük Kız Kim Phuc

1972'de dünyanın gözünü Vietnam Savaşı'na çeviren ve üstte görülen fotoğrafı çeken fotoğrafçının adı Nick Ut.

Kendisine Pulitzer ödülünü getirecek olan kareyi çektiğinde, atılan bombanın etkisiyle şoka girdiği için çığlık çığlığa yollarda koşan çıplak kızın adının Kim Phuc olduğunu bilmiyordu.

Gazeteci, bütün vücudu yandığı için Saigon'daki bir hastanede 14 ay yatmış, yanık derisi bedenininden temizlenirken her seferinde acıdan bayılan kızın adının Kim Phuc olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı - Resim : 6

Savaşın simgesi olan kızı bulduğunda ise artık 34 yaşında, evli ve bir çocuk annesi bir kadın olduğunu öğrendi.

Kim, kendisini avutan şu sözleri söylemişti; "Ne talihliymişim ki yüzümde en küçük bir leke bile yok!"

Kasım 1996 senesinde Washington'da Vietnam Savaşı'nı anmak için bir törende konuşan Kim Phuc, adeta insanlık dersi veriyordu o anda tüm dünyaya.

"O bombaları atan pilotla karşılaşsam, ona geçmişi değiştiremeyiz..." derdim. "Ama bugün, yarın ve hatta sonsuza dek barışa hizmet etmek için elimizden geleni yapabiliriz!"

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı - Resim : 7

Tekerlekli sandalyesiyle İsrail zulmüne direnen Filistinli Ebu Salah

İsrail'in 2008 yılında düzenlediği saldırılarda iki bacağını kaybeden Ebu Süreyya, Kudüs'e destek gösterilerine katılanlar arasında yerini alanlardandı. Şehit olmadan önce Ebu Süreyya'nın son sözleri şöyle olmuştu: İsrail ordusuna, burası bizim toprağımızdır mesajını vermek için geldim. Toprak bizim toprağımız, Trump'ın kararı için teslim etmeyeceğiz. Buradaki gösterilerimize de devam edeceğiz. İsrail ordusuna meydan okuyoruz. Filistin halkı cesur bir halktır.

 

 

Keşmir'deki çocuğun bu fotoğrafı infial yarattı ile ilgili etiketler Keşmir Hindistan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.