Keskin nerenin ilçesi? Son dakika belediye başkanının mazbatası iptal edildi!

Keskin nerenin ilçesi? Yaşanan son dakika gelişmesiyle Keskin Belediye Başkanı'nın mazbatası iptal edildi. Bu gelişmeyle birlikte internette Keskin hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı. Keskin nerenin ilçesi, nerede, nasıl gidilir, Keskin'de hangi parti kazanmıştı gibi sorulara yanıt aranıyor. Konu hakkında tüm detaylar ve ayrıntılar haberimizde. Peki Keskin nerenin ilçesi? Keskin Belediye Başkanı'nın mazbatası neden iptal edildi? İşte detaylar.

Keskin nerenin ilçesi? 31 Mart tarihinde gerçekleşen yerel seçimde Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde belediye başkanı İYİ Parti'den olmuştu. Yaşanan son dakika gelişmesiyle Keskin Belediye Başkanının mazbatası iptal edildi. Bu gelişmeyle birlikte Keskin hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı. Peki Keskin nerenin ilçesi? Nerede? İşte detaylar...

Keskin nerenin ilçesi? Son dakika belediye başkanının mazbatası iptal edildi!

KESKİN BELEDİYE BAŞKANI'NIN MAZBATASI İPTAL EDİLDİ!

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, YSK seçimlerin yenilenmesi kararı verdiği Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde 6 oyla seçim yarışını önde bitiren İYİ Parti adayının mazbatasının iptaline karar verdi.

Bu karar seçimin yenilenmesine karar verilen tüm merkezler açısından emsal olacak.

Olağanüstü itirazlar sürecinde YSK’nın seçimlerin yenilenmesine karar verdiği merkezlerde, seçim yarışını önde bitiren isimlerin mazbataları iptal edilecek. Bu isimler başkanlık görevine devam edemeyecek. YSK’nın İstanbul konusunda olası bir seçim iptali kararı vermesi halinde de aynı durum söz konusu olacak.

Keskin’de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, İYİ Parti adayı Necati Alsancak bin 806 oy, AK Parti adayı Dede Yıldırım bin 799 oy almıştı. AK Parti adayı Yıldırım, oyların yeniden sayılması için İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İlçe Seçim Kurulu yeniden sayımı reddetti, ancak maddi hata iddiasını düzeltti. AK Parti adayının oyu 1 artarak bin 800 olurken, toplam oy farkı da 6’ya düştü. AK Parti bu sonuca yaptığı itiraz Kırıkkale İl Seçim Kurulu’nca reddedilince YSK’ya başvurdu. YSK bu itirazı kabul ederek, Keskin’de seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Keskin’de seçmen 2 Haziran’da sandık başına gidecek.

KESKİN NERENİN İLÇESİ?

Keskin, Kırıkkale ilinin bir ilçesidir. Daha önce Ankara iline bağlı olan Keskin, Makina Kimya Endüstrisi Fabrikaları ve Tüpraş Rafinerisi ile gelişerek Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden olan Kırıkkale iline bağlanmıştır. Keskin şu anda merkez de dahil olmak üzere tüm ilçelerden yüzölçümü bakımından büyüktür.

1850 yılına ait Osmanlı arşiv belgelerinden edinilen bilgiye göre Keskin halkının kökeni Türkmenistan kökenli olup Erzurumdan gelmektedir.

1690-91 yıllarında kurulmuştur. 1849 senesine kadar Sivas Eyaletine sancak merkezi olmuş, daha sonra cumhuriyetin ilk yıllarına kadar (1924) Kırşehire bağlanmıştır. 1924 yılından sonra Ankara'ya yakın olduğu için Ankara'ya bağlanmıştır. 1989 yılında Kırıkkale il olunca ilçe kırıkkale'ye yakın mesafede kaldığı için kırıkkale'ye bağlanmıştır. İlçe ve köylerinin halkı çoğunlukla en yakın komşusu Bala ilçesi gibi Bozulus Türkmenleridir.Başta Bala olmak üzere Keskin'de de birçok köyler kurmuşlardır.

Keskin nerenin ilçesi? Son dakika belediye başkanının mazbatası iptal edildi! ile ilgili etiketler İYİ Parti Kırıkkale 31 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.