Kesin cezayı Yüksek Komiserler Kurulu verecek

At yarışları dünyasının ünlü jokeyi Halis Karataş’a bindiği atı yumrukladığı gerekçesiyle İstanbul Veliefendi Hipodromu Yerel Komiserler Kurulu tarafından 60 gün ata binmeme cezası verilmesi bekleniyor. Karataş için ayrıca At Yarışları Yönetmeliği’ne göre, 562 TL para cezası uygulanabilir.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin en çok kazanan ünlü jokeyi Halis Karataş’a ata binmeme ve para cezası istendiği ifade edildi.

Kesin cezayı Yüksek Komiserler Kurulu verecek

 ÖNCE YUMRUKLADI SONRA ÖZÜR DİLEDİ

Halis Karataş geçtiğimiz hafta Veliefendi Hipodromu’nda bir yarış öncesi bindiği  “Arts Man” adlı atın boynuna yumruk atarken kameralara yakalanmıştı. Yarış hayatı boyunca 6 bine yakın birincilik ile beraber Gazi Koşusunu 6 kez kazanan Karataş’ın bu davranışı büyük tepkilere neden olmuştu.  Ünlü jokey görüntülerin önce sosyal medya ardından da ulusal basın yayın organlarında yayımlanmasının ardından kendi sosyal medya hesabından at sahibi ile yarış camiasından özür dilemişti.

“GAZİ KOŞUSU SONRASI 1 AY ATA BİNMEYECEĞİM”

Uyguladığı şiddet görüntüleriyle gündeme gelen şampiyon at “Bolt Pilot”un jokeyi Halis Karataş, özür açıklamasının ardından yine sosyal medya hesabından yaptığı ikinci açıklamada aldığı bazı kararları kamuoyu ile paylaşmıştı.

Karataş, pazar günü gerçekleşecek Gazi Koşusu'nda dereceye girmesi durumunda kazanacağı montu hayvanları koruma derneklerine bağışlayacağını açıklamıştı.Yine ünlü jokey Halis Karataş ayrıca kendisine verilecek cezayı beklemeden 1 Eylül’den itibaren 1 ay boyunca at binmeme kararı aldığını duyurmuştu.

Ünlü jokey, ''Bu süre zarfında kendimle yüzleşip, beni böyle bir hatayı yapmaya sevk eden şeyin ne olduğunu bulmayı umuyorum. Ancak bir daha ne olursa olsun böyle bir hata yapmayacağıma emin olduktan sonra tekrar at binmeyi değerlendireceğim'' şeklinde konuşmuştu.

Kesin cezayı Yüksek Komiserler Kurulu verecek - Resim : 2

ÜNLÜ JOKEYE 2 AY ATA BİNMEME CEZASI İSTENDİ

Bu açıklamanın ardından, İstanbul Veliefendi Hipodromu Komiserler Kurulu bugün bir açıklama yaparak, Halis Karataş’a şiddet uyguladığı için 60 gün ata binmeme cezası verilmesi gerektiği belirtildi.

 Karataş’a verilmesi istenilen ceza ile ilgili olarak komiserler kurulunun açıklamasında şöyle denildi:

İstanbul Veliefendi Hipodromu Komiserler Kurulu  kararı  4 numaraya kayıtlı olarak koşan ARTS MAN, isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, start makinesi içerisinde atın kafasına yumruk atmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış olup savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını 4 (dört) gün sonra 30.08.2020 tarihinde kurulumuza iletmiştir. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 7.fıkrası uyarınca 562 TL para cezası ve ayrıca 60 (altmış) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten geçici olarak yasaklanması için Yüksek Komiserler Kuruluna teklifine ve ihtiyati tedbir olarak kesin karar gelinceye kadar cezanın 31.08.2020 tarihinden itibaren başlamasına karar verilmiştir.”

Kesin cezayı Yüksek Komiserler Kurulu verecek - Resim : 3

KESİN CEZAYI YÜKSEK KOMİSERLER KURULU VERECEK

Yerel Komiserler Kurulu’nun Halis Karataş’a 15 gün verdiği ihtiyati tedbir kararının ardından tutulan zaptın Yüksek Komiserler Kurulu’na yollanacağı ve kesin kararın bu kurul tarafından verilerek işleme konulacağı öğrenildi.

 

Kesin cezayı Yüksek Komiserler Kurulu verecek ile ilgili etiketler Ceza Halis Karataş at yumruklama veliefendi hipodromu Arts Man
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.