Kervan Gıda halka arz ne zaman? Talep toplama tarihi açıklandı mı?

Yumuşak şeker üreticileri arasında gösterilen Kervan Gıda, daha öncesinde halka arz işlemleri için SPK’ya başvuruda bulunmuştu. Kervan Gıda halka arz işlemleri ne zaman başlayacak? İşte talep toplama tarihi...

Türkiye’de yumuşak şeker üreticisi deyince akla gelen ilk firmalardan birisi olan Kervan Gıda, halka arz işlemleri konusunda 14 Ağustos tarihinde SPK’ya başvuruda bulunmuştu. Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla halka arz olacak kurumun, şirket paylarının 2020 yılında halka arz edilerek Borsa İstanbul'da işlem görmesi planlandığı ve bunun için de tüm işlemlerini halledildiği ifade edildi. Peki, Kervan Gıda ne zaman halka arz edilecek?

Şu anda halen 85 ülkeye ürün ihraç eden ve ABD, İngiltere, Almanya ve Rusya’da satış şirketleri bulunan Kervan Gıda, Bebeto markası ile faaliyetlerine devam etmekte.

Halka arz sonrası yatırımlarını daha da artırmayı hedeflediklerini anlatan Kervan Gıda Genel Müdürü Burhan Başar, "Yaklaşık 2.100 kişilik ekibimizle güçlü bir dünya markası olma yolunda adım atmaya devam ediyoruz. Büyüme oranı yüksek bir kurum olarak faaliyetlerimizi daha da geliştirmek için farklı yatırımlar yapmayı hedefliyoruz. 2019 yılında yüzde 29 artışla, 687 milyon TL ciro elde ettik. 2020 yılının ilk yarısında ise geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 41 büyüyerek, altı aylık dönemi 469 milyon TL ciroyla kapattık."

"Şu anki üretimimizin yaklaşık yüzde 57’si ihracata yüzde 43’ü ise iç pazara yönelik. Halka arz sonrası sağlayacağımız kaynağın büyük bir bölümüyle yurt içi ve yurt dışında yeni yatırımlara imza atacağız. Hedefimiz Türkiye’de ilk sıraya yükselirken, dünyadaki en büyük beş üretici arasına girmek” ifadelerine yer verdi.

Kervan Gıda halka arz ne zaman? Talep toplama tarihi açıklandı mı? ile ilgili etiketler SPK Kervan Gıda halka arz Bebeto
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.