Kerkük'ün batısında savaş başladı! Irak ordusu ilerliyor...

Kerkük'ün batısındaki Havice ve çevresindeki DEAŞ teröristlerini hedef alan operasyonda ikinci dalga bu sabah başladı. Terör örgütünde çözülme ise sürüyor. Son olarak 250 DEAŞ'lı daha teslim oldu.

Irak ordusu, Kerkük'e bağlı Havice ilçesindeki DEAŞ unsurlarını temizlemek için başlattığı operasyonda ikinci aşamaya geçti. Başbakan Haydar el İbadi, "Kerkük'ün batısındaki tüm bölgeleri kapsayan Havice'yi kurtarma operasyonunun ikinci aşamasını Sabaha karşı başlattık" açıklamasını yaptı.

Operasyonda ilk saldırılar, 21 Eylül sabahı başlamıştı.

Yerel kaynaklar, sayıları 200'ü geçen teröristin Abbasid ve çevresinde teslim olduğunu bildirdi. Bir haftayı aşkın bir sürede teslim olanların sayısı 600'ü aşmış durumda.

REFERANDUMUN KRİTİK KENTİ: KERKÜK

Kerkük, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani'nin gerçekleştirdiği tartışmalı referandumun en kritik kenti durumunda. Kerkük'te Türkmenler, Araplar ve Kürtler birlikte yaşıyor.

9 Temmuz'da elindeki en büyük kent Musul'u yaklaşık dokuz aylık bir operasyondan sonra kaybeden terör örgütü IŞİD, Türkmen kenti Telafer'i de Ağustos'ta yitirmişti.

Kerkük'ün batısında savaş başladı! Irak ordusu ilerliyor... ile ilgili etiketler DEAŞ kerkük havice ibadi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.