Kerkenezleri öldüren çelik ağlar kaldırıldı

Silivri sahilinde, kerkenezlerin ve bazı göçmen kuşların yuva yaptığı falezler, heyelanı önlemek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çelik ağlarla kaplanmıştı. Ağlara takılan kuşlar birer birer ölmeye başlayınca İBB'ye tepki gösterildi. Söz konusu tepkilerin ardından İBB geri adım atarak çelik ağların kaldırıldığını duyurdu.

Silivri İskele Meydanı Boşnak Bahçe'deki falezlere, kaya ya da taşme ihtimaline karşı İBB tarafından 900 metre uzunluğunda yapılan çelik ağlar, kuş popülasyonları için büyük tehlike oluşturdu. Her yıl nisan-mayıs aylarında gelen kerkenez, güvercin, saksağan ve kargaların göç yolu üzerine yapılan tel örgüler, kuşların takılıp ölmesine neden oldu.

UZMANLAR ÇAĞRI YAPMIŞTI

İBB Beyaz Masa'ya edilen şikayetler üzerine tel örgüler arasına yapılan 35 santimetrelik delikler ise yetersiz kaldı. Uzmanlar çelik ağların bir an önce kaldırılmasını aksi halde kuş popülasyonunun büyük ölçüde zarar göreceğini söyleyerek, yetkililere çözüm çağrısı yaptı.

Kerkenezleri öldüren çelik ağlar kaldırıldı

'KERKENEZLERİN YUVASINI KORUYACAĞIZ'

Konuya ilişkin çıkan haberler ve verilen tepkiler sonrasında İBB yaptığı hatadan dönerek çelik ağlar konusunda yeni bir adım attı.

İBB'nin 'Kerkenezlerin yuvasını koruyacağız' başlığıyla sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Silivri’de falezlere heyelan riski nedeni ile serilen çelik ağları daha geniş aralıklı halatlar ile değiştiriyoruz, ülkemize üremek için gelen kerkenez kolonisinin yuva alanlarını koruyoruz. Hassasiyet gösteren bütün İstanbullulara teşekkürler."

Kerkenezleri öldüren çelik ağlar kaldırıldı - Resim : 2

İBB, AĞLARIN KALDIRILDIĞI GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

İBB tarafından çalışma anlarına ilişkin görüntülerin olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Her yıl Afrika'dan Silivri'ye gelen kerkenez kolonisinin yuvalarına girmelerini engelleyen çelik ağlar İBB tarafından söküldü."

Kerkenezleri öldüren çelik ağlar kaldırıldı ile ilgili etiketler İBB Silivri kerkenez kuş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.