"Kerhane" benzetmesinin yankıları sürüyor... Çocukların camilerde oyun oynaması caiz mi?

İlahiyatçı (!) Osman Ünlü, TGRT Haber'de, çocukların camiye gelmesiyle ilgili olarak "Cemaat orada namaz kılıyor, çocuklar burada oyun oynuyor. Caiz mi, değil... Bu yaptığın iş camiyi bozmak... Camiyi afedersin kerhane haline getirmektir" diyerek haddini aşan açıklamalarda bulunmuştu. Ünlü'ye en sert tepkiler Prof. Dr. Caner Taslaman ve Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır'dan geldi.

Bir süredir Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i hedef alan yayınlar yapan İhlas Grubu, bu kez Görmez'i "çocuklar" üzerinden hedef aldı.

Çocukları küçük yaşta camiler ile tanıştırmayı hedefleyen Mehmet Görmez'in 'Çocuk Dostu Camiler' projesini eleştiren Türkiye Gazetesi yazarı İlahiyatçı Osman Ünlü, TGRT Haber'de skandal açıklamalar yaptı.

Camilerde çocukların oyun oynamasının "caiz olmadığını" savunan Osman Ünlü, çocukların oyun oynadığı camileri "kerhane"ye benzetti.

Osman Ünlü'nün bu skandal sözleri büyük infial yaratırken, SuperHaber ünlü din adamlarına çocukların camilerde oyun oynamasının caiz olup olmadığını sordu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Caner Taslaman SuperHaber'e şu açıklamalarda bulundu:

"NE İDÜĞÜ BELİRSİZ BİR ADAM"

Osman Ünlü'nün 'kitaplarda yazıyor' dediği kitaplar, kendisi gibi ne söylediğini bilmeyen adamların yazdığı kitaplar... Kur'an'da asla böyle bir şey yoktur. Bu açıdan böyle bir şeyin hiçbir geçerliliği yoktur.

Osman Ünlü gibi adamlar da bir sürü kitap yazıyor, bunları kaale mi alacağız? Böyle tipler, tarihte bir sürü geldi, hepsi geçti gitti. Müslümanların kaale alacağı tek kitap Kur'an-ı Kerim'dir.

Peygamberimizin hadislerine bakarak da bunları görebiliriz. Mescitte ağlayan çocuklar olduğu zaman Peygamberimiz hiçbirini camiden kovalamıyor. Torunlarını sırtına alıp namaz kıldığının örnekleri var. Ne idüğü belirsiz bir adam çıkıp bunları söylüyor, hiç ciddiye almaya bile gerek yok.

Çocuklar bu ümmetin geleceğidir. Onlar camiye ister top oynayarak, ister tırmanarak gelsinler. Çocukları cami sevgisini yok edecek girişimlerden, Osman Ünlü gibi adamlardan korumak lazım!

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır da Osman Ünlü'nün "Hurafecinin önde gideni" olduğunu söyleyerek SuperHaber'e önemli açıklamalarda bulundu:

OSMAN ÜNLÜ DOĞRU BİR ŞEY SÖYLESE ŞAŞARIM

Çocuklar camiye tabii ki girecekler. Peygamber efendimiz zamanında cami her şey demekti. İnsanların oturduğu, konuştuğu, toplantı yaptığı bir yerdi. Hatta evlerin kapısı başlangıçta mescide açılıyordu. Peygamberimiz, çocuklar için cami içerisinde oyuna da müsade etmiştir.

Camide bir saf düzeni vardır, önce erkekler, sonra erkek çocuklar, sonra hanımlar, sonra kız çocukları şeklinde gider. Çocukların camide oyun oynamaması gerektiğini söyleyen bir kitap yok.

Zaten Osman Ünlü doğru bir şey söylese şaşırırım. Böyle adamlar hurafecinin önde gidenleri. Resulullah hutbedeyken, Hasan ve Hüseyin'i aşağıda görüyor, onları da yanlarına alıp hutbeye çıkıyor. Osman Ünlü'nün söylediklerinin tutarlı hiçbir tarafı yok, çok iğrenç bir ifade... / SuperHaber

"Kerhane" benzetmesinin yankıları sürüyor... Çocukların camilerde oyun oynaması caiz mi? ile ilgili etiketler Caner Taslaman abdulaziz bayındır osman ünlü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.