Kerem Demirbay Alman milli takımını seçti

Türkiye Futbol Federasyonu Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'da forma giyen Kerem Demirbay'ın Türkiye A Milli Futbol Takımı formasını giyeceğini açıkladı. Ancak 23 yaşındaki oyuncu yaptığı açıklamada Almanya'yı tercih ettiğini ifade etti. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise 15 Mayıs'ta Kerem bize ıslak imzalı yazı gönderdi. Sanıyorum TFF konuyla ilgili açıklama yapacak" dedi.

Alman basının Kerem Demirbay'ın Almanya Milli Takımı'nı seçtiğini iddia etmesi üzerine TFF'den bir açıklama yapıldı ve 23 yaşındaki oyuncunun Ay-Yıldızlı formayı giyeceği açıklandı.

Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle;

"Yurt dışındaki kulüplerde futbol oynayan Türk asıllı oyunculardan Kerem Demirbay, Türk Milli Takım forması giyecek.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından uzun süredir takip edilen ve Türk Milli Takımı'na kazandırılmak istenen Demirbay, resmi başvurusunu da yaptı. Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen genç oyuncu, bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.
Fatih Terim'in yurt dışında oynayan oyunculara giden çağrı listesinde adı bulunan ve bir sonraki kampa davet edilen Kerem Demirbay'ın gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Kosova maçı kampına katılması bekleniyor."


KEREM_DEMIIRBAGI_KIIMDIIR

KEREM DEMİRBAY: ALMANYA'YI TERCİH ETTİM

TFF'nin Kerem'in Ay-Yıldızlı formayı giyeceğini açıklamasının ardından yıldız futbolcudan olay bir açıklama geldi. Fanatik'e konuşan oyuncu, "Son dakika kararımı değiştirdim ve Almanya Milli Takımı'nı seçtim.

İki tarafa da ayıp olacak ama ben Almanya Milli Takımı'nı seçtim. Doğrusunu söylemek gerekirse Almanya'yı seçtim, bununla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. İki Milli Takım beni istedi. Son kararımı verdim o da Almanya oldu" dedi.

TERİM: KEREM BİZE ISLAK İMZALI YAZI GÖNDERDİ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise yaptığı açıklamada "Karlsruhe Başkonssolosluğu bu sabah Kerem Demirbay'ı bekliyordu. Müracaat edecekti." diyen Terim, sözlerine "Löw'ün Türk asıllı oyuncuları kadrosuna isteği bizi mutlu ediyor. Kerem Demirbay Türk Milli Takımı'nda oynamak istedi. Ben bu gelişmelerden sonra resmi olarak Hoffenheim Kulübü'ne davet yazısı gönderdim. Resmi siteden açıkladılar. Ancak sonra ne hikmetse Kerem'e davet gelme yazısını resmi siteden geri çektiler. Ümit ederim bizi seçer. Sanıyorum TFF konuyla ilgili açıklama yapacak" ifadelerini kullandı.

Kerem_Demirbay_kimdir_Alman_milli_takAmAnA_secIti

ALMANYA KADROSUNDA YER ALDI

Bu arada Almanya Milli Takımı'nın 2017 Konfederasyon Kupası kadrosu belli oldu. Kadroda Kerem Demirbay da yer aldı.

"ALMANYA MİLLİ TAKIMI'NA ÇAĞRILDIĞIM İÇİN ÇOK GURURLUYUM"

Kerem Demirbay, Löw tarafından kadroya davet edilmesi sonrası şöyle konuştu;

"Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer almak benim için onurdur. Telefon geldiğinde inanamadım. Son bir yılda kendimi geliştirdim, Almanya Milli Takımı'na çağrıldığım için çok gururluyum."

KEREM DEMİRBAY KİMDİR?

Türkiye Milli Takımı için oynayacağını belirten gurbetçi futbolcu Kerem Demirbay kararını değiştirerek Alman Milli Takımı'nda oynayacağını açıkladı. Peki, Kerem Demirbay kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) gurbetçi futbolcu Kerem Demirbay’ın daha önce A Milli Takımı için oynayacağını duyurdu. Fakat 23 yaşındaki yetenekli futbolcu son anda karar değiştirerek Almanya’yı seçti. Bu haber Türkiye’de şok etkisi yarattı.
KEREM DEMİRBAY KİMDİR?
Kerem Demirbay, futbola FC Schalke 04 altyapısında başladı. 2007’ye kadar bu takımda forma giyen futbolcu, 2007-08 sezonunda Borussia Dortmund altyapısına geçti. Ancak burada sadece bir sezon forma giyip, SG Wattenscheid 09’a geçti. 2009’da U-17, 2010 yılında ise U-19 forması giydi. 2011’de eski takımı Dortmund’a geri döndü. Şu anda Almanya Bundesliga'da Hoffenheim forması giyen 23 yaşındaki oyuncu bu sezon 28 maçta 6 gol atıp 8 asist yaptı.

Kerem Demirbay Alman milli takımını seçti ile ilgili etiketler Kerem Demirbay alman milli takımı Türk Milli Takımı kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.