Kepek nedir? Saçlardaki kabuklu kepek nasıl geçer? Kepek için doğal yöntemler

Her insan saçlarına bakım yapmalıdır. Hem daha güzel görünmek hem de sağlık adına saçların bakımı özel olarak yapılır. Ancak bazı nedenlerden dolayı saçta kepek oluşur. Saçta kabuklu kepeklerin oluşması ise gündelik hayatta moral bozan bir durumdur. Peki, saçta kepek nasıl geçer? Evde neler yapılır?

Saç bakımı olmazsa olmazdır. Her yaşta ve cinste görülen, giysiler üzerinde oldukça moral bozan kepek bazı nedenlerden dolayı neredeyse her iki kişiden birinde görünür. Genelde ciddi bir sorun göstermez, bulaşıcı değildir.

Erkeklerde daha çok görülebilen kepek, estetik olarak da olumsuz bir hava yaratır. Kadınlar ise saçlarına birçok ürünle bakım yaptıklarından kepek sorunu yaşamazlar. Cilt kendini sürekli yeniler. Cildin altında yeni hücreler oluşur ve üst yüzeye hava ile temas ederek hücreleri iter. Bu süreç aşamasında, yıkanırken dökülen ölmüş hücreler göz ile görülmüyor. Bu durumdan dolayı döngü aksadığında veya hızlandığında ölü hücreler saçlarda birikebilir ve kepeği oluşturur.

Saçta Kepek Neden Olur? Nasıl Geçer?

Kepek insanları görsel anlamda rahatsız ettiğinden bazı doğal yöntemlere başvurabiliyor. Bazı doğal ürünler kepeğe iyi gelerek, kepeğin oluşmasını engeller. Şampuanların içerisine eklenen bazı malzemeler kepeğin oluşmasını engelliyor. Bu malzemeler şu şekildedir;

Çinko pirit

Kömür katranları

Ketokonazol

Selenyum

Kepek olması durumunda kişiler kullandığı şampuanların detayını okumalıdır. Son zamanlarda yapılan şampuan değişiklikleri saçta kepek oluşmasına neden olabiliyor. Saçlar için kaliteli şampuanlar kullanmak önemlidir.

Saçta kepek nasıl geçer: Yağlı ve kabuklu kepek neden olur? Saçta kaşıntı  için mucizevi kürler! - SAĞLIK Haberleri

Her zaman kalitesiz olan ürünler saç derisine zarar vereceğinden, kepeği de beraberinde getirecektir. Bu nedenlerden dolayı mutlaka kepek oluşumunu engellemek için sürekli şampuan değiştirmemek gerekir. Kepek yapmayan ve saç derisinin alışık olduğu bir şampuan kullanmak gerekir.

Kepek nedir? Saçlardaki kabuklu kepek nasıl geçer? Kepek için doğal yöntemler ile ilgili etiketler sağlık saçta kepek neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.