Kenyalı rekortmen atlet Agnes Tirop eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Kenya'yı olimpiyatlarda temsil eden genç atlet Agnes Jebet Tirop, evinde bıçaklanmış halde ölü bulundu. 25 yaşındaki sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 5 bin metre yarışında da dördüncü olmuştu.

Kenya Atletizm Federasyonu Gençlik Gelişimi Departmanı Başkanı Barnaba Korir, Agnes Tirop'un Elgeyo-Marakwet bölgesindeki evinde ölü bulunduğunu söyledi. Korir, 2017 Dünya Şampiyonası'nda 10 bin metrede bronz madalya alan Tirop'un eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünün iddia edildiğini, ölümüne ilişkin detaylı soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

25 yaşındaki atleti uluslararası arenada en hızlı yükselen atletlerden biri olarak nitelendiren Korir, "Kenya, bir mücevheri kaybetti" dedi.

Genç atlet, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 5 bin metre yarışında da dördüncü olmuş, Almanya'daki Rekorlara Giden Yol Yarışı'nda ise "30:01"lik derecesiyle kadınlar 10 bin metre rekorunu kırmıştı. (AA)

Kenyalı rekortmen atlet Agnes Tirop eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

GEÇEN AY DÜNYA REKORU KIRMIŞTI

Tirop, geçen ay Almanya'daki 10 km'lik yol yarışında kadınlar dünya rekorunu kırmıştı. Kenya Atletizm Federasyonu yaptığı açıklamada, "Kenya atletizm takımı, bu öğleden sonra Dünya 10.000 milyon bronz madalya sahibi Agnes Tirop'un zamansız ölümünü öğrendiği için perişan durumda. Hala ölümüyle ilgili daha fazla ayrıntıyı ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Kenya, pistteki göz alıcı performansları sayesinde uluslararası sahnede en hızlı yükselen atletizm devlerinden biri olan bir mücevheri kaybetti" dedi.

Tirop, hem 2017 hem de 2019 Dünya Atletizm Şampiyonalarında 10.000 metrelik bronz madalyasının yanı sıra pist dışında da etkileyiciydi. Eylül'de, Almanya'nın Herzogenaurach kentinde, 2002'de belirlenen eski 10 km'lik yol yarışı rekorunu 28 saniye geride bırakırken, 30 dakika ve bir saniyelik bir süre belirledi.

Kenyalı rekortmen atlet Agnes Tirop eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü - Resim : 2

Kenyalı rekortmen atlet Agnes Tirop eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü ile ilgili etiketler Kenya Atletizm tokyo 2020
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.