Kentsel dönüşümü hızlandıracak gelişme: Müteahhit mağduriyetine son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'da kentsel dönüşümü hızlandıracak flaş bir adım attı. Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşla müteahhit firma arasında yapılan sözleşmeleri feshetme yetkisi İstanbul'daki ilçe belediyelerine verildi. Böylelikle müteahhit yüzünden yarım kalan projelerde sözleşme iptalleri daha hızlı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Alınan yeni kararla, kentsel dönüşümde sözleşme iptalleri için bakanlığa gerçekleştirilen başvurular artık ilçe belediyelerine yapılacak.

İSTANBUL'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ HIZLANACAK

Türkiye'de 6.7 milyon riskli konutu dönüştürmek için kolları sıvayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümü hızlandırmak için yeni bir karara daha imza attı. Müteahhidin inşaata 1 yıl içinde başlamaması ya da inşatın 6 ay durması halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne başvurarak gerçekleştirilen sözleşme iptalleri, artık ilçe belediyelerine başvuru ile yapılacak.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak gelişme: Müteahhit mağduriyetine son!

Müteahhit firma tarafından inşaata 1 yıl başlanmaması ya da inşaatın 6 ay durması halinde vatandaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne başvurarak sözleşme iptalini istiyordu. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, alınan son kararla sözleşme iptalindeki yetki İstanbul'da 39 ilçe belediyesine verildi.

 300 SÖZLEŞME İPTAL TALEBİ ALINDI

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri sayısının diğer illere kıyasla daha fazla olduğuna dikkati çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, sürecin hızlanması adına bu kararın alındığını dile getirdi. Gürgen, bugüne kadar İstanbul'da 300 sözleşme iptal talebi aldıklarını da söyledi.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak gelişme: Müteahhit mağduriyetine son! ile ilgili etiketler kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.