Kendisini 'Allah'la bir tuttu!

Bursa'da kendisine "Mevlevi Şeyhi" diyerek mürit toplayan Mustafa Özbağ adlı sözde şeyhin kendisini "Allah" yerini koyduğu video ortaya çıktı. Mikrofonu müritlerinden birine veren Özbağ, bu kişinin "Rüyamda Allah’ı gördüm. Üstünde sizin giydiğiniz hırka vardı. Ben yüzünü görmek istedim. Yüzünü döndüğünde yüzü sizin yüzünüzdü. Bana tebessüm ediyordu." demesine göz yumduğu gibi. "Rü-yetullah haktır" diyerek onaylıyor. FETÖ elebaşını hatırlatan Özbağ'ın söylemleri bununla da sınırlı değil.

Geçtiğimiz ay ortaya çıkmıştı kendisini mevlevi şeyhi olarak gösteren Mustafa Özbay'la ilgili videonun içeriği. 

Videoda sahnede oturur vaziyette görünen Özbay'ın mikrofonu elinde tutan bir müridi konuşuyor. 

Mürit, "Rüyamda Allah’ı gördüm. Üstünde sizin giydiğiniz hırka vardı." diyor. 

Özbağ buna "Rü-yatullah haktır" diyen yanıt veriyor.

Mürit'e "devam et" diyor. Mürit ağlamaklı bir ifade ile, "Ben yüzünü görmek istedim. Yüzünü döndüğünde yüzü sizin yüzünüzdü. Bana tebessüm ediyordu." diyor.

Kendisini 'Allah'la bir tuttu!

Özbağ bu sözlerin ardından yeniden konuşuyor: "Ondan sonra bu renk cübbeyi diktirmiş getirdi bana"

Mustafa Özbağ, bir başka vaazında ise Atatürk'le dev posterini konuştuğunu anlatıyor. İşte Özbağ'ın anlattığı o sözde diyalog: 

"Dünyanın en büyük Atatürk posteri yapılıyormuş Bursa'da bezden. Atatürk'e sordum sen böyle bir şey istermisin Bana dedi ki, "ben bu ahmaklara böyle demedim" dedi. Bunlara dedim ki, dünyanın en büyük otomobil fabrikasını kurun. Bu ahmaklar, bu gerizekalılar kalktılar dünyanın en büyük Atatürk postesini yapıyorlar dedi. Bezden bir şey olacak sanki dedi. Bunu söyleyeyim mi bu akşam dedim. Söyle dedi"

Kendisini 'Allah'la bir tuttu! - Resim : 2

Akıllara bu söylemler FETÖ elebaşı Gülen'in müritlerine söylediği yalanları getirdi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Fetullah Gülen hakkında hazırladığı 2017 yılındaki raporda, "Gülen kendi şahsında Allah’ın tecelli ettiğini söylemekten kaçınmamıştır. Ne hazindir ki bu sözleri cami kürsülerinde söylemiştir" ifadesi yer alıyordu. 

Bu kadar değildi kuşkusuz Gülen'in akla sığmayan cümleleri. Örneğin bir keresinde kendi cemaatinin Allah'ın cemaati olduğu söylemişti.

Yine rapora göre Gülen “Peygamber Efendimizle birlikte sürekli olarak 81 ili teftiş ettiklerini, cemaat evlerini denetlediklerini, Yine Peygamber Efendimizle birlikte cemaatinin mensuplarının gece uykularında üstlerini örttüklerini, Kendisini Peygamber üstü görüp, Peygamber Efendimizi İzmir’e ayağına getirttiğini, kendisinin davetiyle Peygamber Efendimizin Türkçe Olimpiyatları’na geldiğini meleklerle sürekli görüştüğünü, cemaatinin mensuplarının günahlarını yazmaması için sol taraftaki meleklere emir verdiğini" söylemiştir. 

Kendisini 'Allah'la bir tuttu! - Resim : 3

Mevlevi şeyhi olduğu iddiası ile Bursa’daki Karabaş-i Veli Tekkesi oluşumunun başında bulunan Mustafa Özbağ’ın ortaya çıkan bu söylemleri Hz. Mevlana’nın torunlarının da tepkisini çekti. , Özbağ’ın sahte Mevlevi şeyhi olduğunu ve faaliyetlerinin engellenmesi gerektiğini açıkladı.

Hz. Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, “Bu şahıs Hazreti Mevlana’yı kendisine alet etmekten geri durmuyor. Daha önce Kültür Bakanımız ve Sayın İbrahim Kalın’a durumu arz ettik. Mevlana öğreti ve inançlarının bu şekilde istismar edilmesi bizi derinden yaralıyor” diye konuştu. 

Uluslararası Mevlana Vakfı bünyesinde Mevlevi öğreticisi olarak hizmet veren Mim Kemal Öke de, Mustafa Özbağ’ın sahte şeyh olduğunu ifade ederek, “Bu kişiye itibar edilmemeli” dedi.

‘Sahte fatura düzenlemek’ suçundan hapis cezasına çarptırılan Mustafa Özbağ'a tepki gösteren isimlerden biri de Ahmet Hakan'dı. Özbağ'ın üniversitelerde konferanslar verdiğini belirterek tehlikeye dikkat çeken Ahmet Hakan "Kendisinin Allah olduğu imasında bulunan şarlatan" dediği bu kişinin Peygamber’in geçinemediğini söyleyen sahabenin maaşını düşürdüğünü iddia ederek, Peygamber’e alenen iftira attığını yazmıştı. 

Ahmet Hakan'ın ilgili yazısına ulaşmak için tıklayın...

Bu akşam çeşitli paylaşımlar yapan Mustafa Özbağ kendisi ile ilgili bu yazıyı kaleme alan Ahmet Hakan'ı da tehdit etti. 

İşte o paylaşım...

Kendisini 'Allah'la bir tuttu! - Resim : 4

 

Kendisini 'Allah'la bir tuttu! ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Bursa Atatürk Allah mustafa özbağ sahte şeyh mevlevi peygamber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.