Kendi halkı bile isyan etti! İsrailli gençler meydan okudu...

İsrail'de 63 liseli genç, devletin Filistin'i işgali ve gerçekleştirdikleri insan hakları ihlallerine ortak olmamak için askere gitmeyi red ettiklerini beyan etti.

İsrail'in dört bir yanından 63 liseli genç, İsrail'in Filistin'i işgalini işaret ederek devletin ırkçı ve saldırgan politikalarını tasvip etmedikleri için hapis cezası riskine rağmen askere gitmeyeceklerini beyan etti.

Gençler, Başbakan Netanyahu, Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsrail Savunma Güçleri Şeri Gadi Eisenkot'a konuyla ilgili mektup gönderdi.

Gençler, Mektup'ta " İsrail'in Filistin'de yasa dışı yerleşke inşa etmesi ve aynı yerde yaşamalarına rağmen İsrailliler ve Filistinliler için farklı yaptırımlar uygulanması, Filistinlilerin temel haklarının ellerinden alınması" gerekçe gösterilerek askerlik görevini yerine getirmeyi red ettiğini beyan etti.

Kendi halkı bile isyan etti! İsrailli gençler meydan okudu... ile ilgili etiketler İsrail Kudüs gençler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.