Kenan Sofuoğlu neden ve nasıl milletvekili oldu?

AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun Armağan Çağlayan'ın "Dur Bi Dinle" isimli programında milletvekili olma sürecine ilişkin yaptığı açıklamalar büyük ses getirdi. Muhalif çevreler tarafından iktidara karşı yeni bir saldırı enstrümanı olarak kullanılan bu konunun perde arkasında ise bir annenin gözyaşları gizli... Şimdi bir de durun bunu dinleyin...

 AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalında Dur Bi Dinle isimli programa konuk olarak yaşam öyküsünü anlattı.

Kenan Sofuoğlu'nun milletvekili olma sürecine ilişkin paylaştığı detaylar sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ricası üzerine vekilliğe aday olmayı kabul ettiğini söyleyen Sofuoğlu, "Bir daha asla aday olmayacağım" diye konuştu.

Sofuoğlu, adaylık sürecini ise şöyle özetledi;

"Bir telefon geldi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hasan Doğan, 'Kenan' dedi, 'Cumhurbaşkanımız görüşecek' dedi. Hemen aldım telefonu. 'Kenan milletvekili olmak istediğini söylediler bana' dedi. 'Efendim yok öyle bir şey, sizden de hiçbir talebim yok' dedim. 'Bana öyle dediler ama' dedi. 'Siz bana 'Bırakın' dediniz ben yarışları bıraktım. Ama şimdi 'Gel vekil ol, bizimle ol' derseniz sizin için her şeyi yaparım' dedim. O gün listelerin açıklanacağı gün apar topar bilgiler alındı. Akşam Cumhurbaşkanımız 'O zaman hayırlı olsun sana' dedi."

Kenan Sofuoğlu neden ve nasıl milletvekili oldu?

"BANA UYGUN DEĞİL"


"Paraşütle bir dünyanın içine girmişim ve bu dünyanın bana uygun olmadığını ikinci gün anladım" diyen Sofuoğlu, kararından vazgeçmek istediğini Erdoğan'a söyleme kararı aldığını ancak Erdoğan'ı kırmak istemediği için söyleyemediğini dile getirdi. 


Sofuoğlu'nun bu açıklamaları sosyal medyada geniş yer bulurken, "Aktif olarak milletvekilliği devam eden Kenan Sofuoğlu, ben kendimi milletvekili olarak görmüyorum alakam da yok, zaten ben istemedim zorla vekil yaptılar beni diyor katıldığı YouTube kanalında. Meclis'in koltukları böyle işgal ediliyor işte. Maaşlarını da bize ödetiyorlar." yorumunun paylaşıldığı bir Twitter mesajı on binlerce beğeni aldı.

Kenan Sofuoğlu neden ve nasıl milletvekili oldu? - Resim : 2

PEKİ OLAYIN PERDE ARKASINDA GİZLENEN DETAY NE?

Muhalif basında olayın ele alınış şekli ve sosyal medyada iktidarı hedef alan söylemlerde gizlenen bir detay ise konunun insani boyutuyla alakalıydı...

Bu çerçevede Sofuoğlu, söz konusu programda kendisinin milletvekili olmadan hemen önce motor sporlarını nasıl bıraktığını da Armağan Çağlayan'a akardı.

Kariyerinin zirvesindeyken yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel isteği ile yarışları bıraktığını belirten Kenan Sofuoğlu şöyle konuştu;

"Sakarya ziyaretinde, kendisini çok severim, hoşgeldiniz demeye gittim Sakarya kongresine... Ak Parti'de kimseyi tanımam, beni durdurup, (daha önceki dönemlerde, sporculuk dönemlerinde evimize de gelmişti) 'Annen çok korkuyormuş' dedi. 'Haberini aldım' dedi, 'Senin yarışları bırakmanı istiyorum' dedi.

Kaskımla motorumla gelmiştim, antrenmana yetişeceğim... 'Dur burada' dedi, 'Annen korkuyor, bana haberleri geldi yarışları bırakacaksın!'...

'Anlaşmalarım var bırakamam bir anda' dedim, herkes şahit... 'Bırakacaksın sözünü istiyorum' dedi, 'Elimden geleni yaparım' dedim. Kendisi bana yarışları bıraktırdı ve ben bıraktım gerçekten, anlaşmalarımı iptal ettim"

ERDOĞAN, SOFUOĞLU'NUN ANNESİ BİR KEZ DAHA GÖZYAŞI DÖKMESİN DİYE DEVREYE GİRDİ...

Kenan Sofuoğlu'nun annesi Nurhayat Sofuoğlu, diğer iki oğlu Bahattin ile Sinan Sofuoğlu'nu, çok genç yaşlarında motosiklet kazalarında kaybetmişti.

Nurhayat Sofuoğlu'nun bir kez daha evlat acısı yaşamamak için bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ricacı olması üzerine, Cumhurbaşkanı Sofuoğlu'ndan kariyerini sonlandırmasını istedi.

Sofuoğlu'nun milletvekili adayı olarak gösterilmesi ise yarışları bırakarak kaskını çıkarmasından hemen sonra gerçekleşti.

Ancak Kenan Sofuoğlu'nun TBMM'ye uzanan bu yolculuğunun insani boyutu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir anneyi kıramayarak aldığı inisiyatif, ne muhalif basının haberlerinde, ne de sosyal medya trollerinin paylaşımlarında yer buldu.

"İnsanlık" boyutu eksik slogan ve haberler ise Twitter'da onbinlerce beğeni alarak paylaşıldı.

İşte o haberler:

Kenan Sofuoğlu neden ve nasıl milletvekili oldu? - Resim : 3

Kenan Sofuoğlu neden ve nasıl milletvekili oldu? - Resim : 4

Kenan Sofuoğlu neden ve nasıl milletvekili oldu? ile ilgili etiketler AK Parti Kenan Sofuoğlu Armağan Çağlayan milletvekili YouTube
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.