Kenan Sofuoğlu F-16'yı da geçti! /VİDEO

İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST kapsamında dünyada bir ilke imza atıldı ve F-16'ya karşı motosiklet, F1 aracı ve iş jeti yarıştı. AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun kullandığı Kawasaki H2R model motosiklet, Formula 1 aracı, spor araçlar, Solotürk F-16 uçağı ile yarıştı. Kazanan Kenan Sofuoğlu oldu.

 

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali etkinliğinde Türk Yıldızları'nın şovunun ardından Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı motosiklet, F-16, Formula 1 otomobili ve iş jetine karşı yarıştı. Yarışta inanılmaz anlar yaşandı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen ve 20-23 Eylül tarihleri arasında sürecek olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde dev yarış başladı.

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı "Kawasaki H2R model motosiklet, Formula 1 aracı, spor araçlar, Solotürk F-16 uçağı ve bir iş jeti" için aynı anda start verildi.

Sofuoğlu'nun dün provalarda önde olduğu yarışın aslında da ünlü yarışçı öne çıktı. F-16 uçağı havalanana kadar Sofuoğlu ön sıralarda yer aldı. Yarışın Türkiye'nin ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın dünyaya tanıtımına da büyük katkı sağlaması bekleniyor.

FESTİVAL ALANINA ULAŞIM ÜCRETSİZ

4 gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için yeni otobüs hatları belirlendi. İETT katılımcıların, festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı. Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması yapılacak.

İBB şirketi İSBAK da festivalin sponsorluğunu üstlenen kurumların arasında yer aldı.

Yeni havalimanına Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy, Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece Stad yanı, Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarında otobüsler kaldırılacak.

Kenan Sofuoğlu F-16'yı da geçti! /VİDEO ile ilgili etiketler TEKNOFEST f-16 Kenan Sofuoğlu yarış
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.