Kenan Işık kimdir? Kenan Işık'a ne oldu, neden komaya girdi?

2014 yılında geçirmiş olduğu beyin kanaması sonrasında yıllardır komada olan ünlü sunucu ve oyuncu Kenan Işık’ın sağlık durumuyla ilgili bir açıklama geldi. Peki, Kenan Işık neden komaya girdi?

2014 senesinde spor sonrasında saunaya giren Kenan Işık, fenalaşarak dengesini kaybederek kafasını yere çarpmıştı. Beyin kanaması geçiren ünlü sunucu ve oyuncu Kenan Işık bu kaza sonrasında tam 8 yıldır komaya girmişti.

Uzunca bir süredir kendisinden haber alınmayan Kenan Işık için yakın arkadaşından bir açıklama geldi. Ozan Zeybek açıklamasında, "Nisan'da 8 yıl olacak. Ama bakımı çok iyi. Kenan Işık'ı nasıl biliyorsanız öyle. Her gün sakal tıraşı yapılıyor, besin takviyesi alıyor. Yatan hastalarda genellikle yaralar çıkar, zayıflama olur. Ama Kenan Işık bıraktığımız gibi. Çok iyi bakılıyor. Böyle hafızalarda kaldığı gibi. Ailesi tarafından çok iyi bakılıyor." ifadelerine yer verdi.

Kenan Işık Kimdir?

1 Ocak 1947 tarihinde Malatya’da dünyaya gelen Kenan Işık, Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memur çocuğudur. İlkokuldan başlayarak her zaman tiyatro ile iç içe olan Işık, ortaokul sonrasında Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro ile ilgilenmiştir.

Kenan Işık kimdir? Kenan Işık'a ne oldu, neden komaya girdi?

17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonrada 1973 yılında dışarıdan sınavlara girerek Devlet Tiyatrosu sanatçısı olmuştur.

1996 yılında “İstanbul Şehir Tiyatrolarına Genel Sanat Yönetmeni” olarak atanmasının ardından 2000 yılında Devlet Tiyatrolarından emekli olmuştur. “Behçet Bey’in Fötr Şapkası”, “Bebek Uykusu”, “Olmayan Kadın”, “Aşk Hastası” oyunlarının yanı sıra “Keloğlan ve Zülfüsarı” adlı bir de çocuk oyunu yazmıştır. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur”, Karen Blixen’in “Ölümsüz Öykü” adlı yapıtlarını ve Turhan Selçuk’un “Abdülcanbaz” adlı çizgi romanını oyunlaştırıp sahneye koymuştur.

“Bebek Uykusu” ve “Olmayan Kadın” oyunları ile “Kültür Bakanlığı” en iyi oyun yazarı ödülü, “Behçet Bey’in Fötr Şapkası” ile İş Bankası oyun yarışmasını, “Keloğlan ve Zülfüsarı” adlı oyun ile TBMM çocuk oyunları yarışmasından mansiyon, “Olmayan Kadın” ile “Uluslararası Tiyatro Enstitüsü Avrupa Ödülü”nü kazandı. “Huzur” ise “Türk Yazarla Birliği”nin en iyi uyarlama ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu en iyi oyun ödülünü almıştır.

1974 yılında Köşe yazarlığı sırasıyla Resmî Gazete (1973-1995), Yeni Yüzyıl (1995-1998), tekrar Resmî Gazete (1998-2000), Yeni Binyıl (2000) ve Akşam (2000-2002) gazetelerinde çalıştı. Televizyon ekranlarında başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı “Dadı” adlı dizide rol almıştır.

4 Nisan 2005 tarihinde Star Tv’ye geçerek 12 Haziran 2005 tarihine kadar Star Haber’i sunan Kenan Işık, 20 Ağustos 2005 tarihinde Star Haber’i bırakarak tekrardan oyunculuğa geri dönmüştür. Eski adıyla Kim Beş Yüz Milyar İster? olan “En son şekli ile de kim milyoner olmak ister?” adlı yarışma programının sunucusu olarak daha geniş hayran kitlesine ulaşmıştır.

Kenan Işık kimdir? Kenan Işık'a ne oldu, neden komaya girdi? - Resim : 2

2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığında Müşavir olarak görev alan Işık, 1981 yılında diş hekimi Beril Işık’la ikinci evliliğini yapmıştır.

21 Mart 2014 günü spor sonrasında girdiği saunadan sonra fenalaşarak dengesini kaybedince düşüp, kafasını yere vurduğu için beyin kanaması geçiren Kenan Işık, hemen ameliyata alınmıştır. 25 Kasım 2020 tarihinde gelen haberlere göre Kenan Işık, artık sandalyeye oturabiliyor ve vücudunu kontrol edebiliyormuş.

Kenan Işık kimdir? Kenan Işık'a ne oldu, neden komaya girdi? ile ilgili etiketler Kenan Işık sağlık durumu koma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.