Kemalistler darbe girişimi mi planlıyor?

Son günlerde sıkça konuşulan "yeni darbe teşebbüsü" iddiaları hakkında görüş bildiren isimler arasında Ahmet Hakan da katıldı. Hakan, "Kemalistler darbe yapacak" demenin "vebal" olacağını savundu

Türkiye bir süredir "yeni bir darbe" hazırlığı yapıldığına yönelik spekülasyonları konuşuyor. Bu konuda son açıklama AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle yapılan toplantı sonrası bu konuda bir açıklama yaparak, "Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir. Demokrasiye bağlı bütün kurumlarımız uyanıktır." ifadelerini kullandı.

"Yeni darbe hazırlandığı" yönündeki iddiaları bir süredir gündeme tutan isimlerden olan Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan ise o iddialar konusunda adresi "Kemalistler" olarak gösterdi.

Bu kez, pat diye darbe yapmaya kalkmayacaklar" diyen Kaplan, darbenin 'Kemalist şebekelerden geleceğini' iddia etti.

Yusuf Kaplan'ın bu sözlerine yanı ise Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'dan geldi. ,

Ahmet Hakan, "Kemalistler darbe yapacak" tezine şiddetle itiraz ederek, "FETÖ’nün gadrine uğramış tanıdığım bildiğim çok yiğit, çok kahraman, çok delikanlı Kemalist asker var. 15 Temmuz’da beylik silahlarını alıp ortaya çıktılar." ifadelerini kullandı.

FETÖ’cülerin yaptığı ilk işin Kemalistleri ordudan uzaklaştırmak olduğunu da hatırlatan Hakan sözlerine şöyle devam etti;

"Çünkü amaçlarının önündeki en büyük engelin onlardan geleceğini biliyorlardı.

Bunun için “darbecilik” yakıştırmasını ilk onlar yaptı.

*

FETÖ’cüler, “yurtta sulh konseyi” diye kıtır atarak... Yapmaya kalkıştıkları darbeyi “Kemalist darbe” imiş gibi yansıtmaya çalıştılar.

Hiçbir Kemalist, bu kıtırı yemedi.

*

Durum vaziyet buyken...

“Kemalistler darbe yapacak, FETÖ de bu darbeyi destekleyecek” diye sallamak...

Ayıptır, günahtır, vebaldir."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Kemalistler darbe girişimi mi planlıyor? ile ilgili etiketler AK Parti Ahmet Hakan Darbe kemalist
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.